2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #131687
  Rolf
  Sleutelbeheerder
   @rolfc

   Is elektrisch vliegen de toekomst? Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben een order geplaatst voor vliegtuigen met een accu.

   #131721
   A.L.Coolen
   Deelnemer
    @bramcoolen

    Als je de CO2 uitstoot drastisch wilt ( en moet) verminderen kun je er niet omheen om alle vervuilers aan te pakken. ( dus ook de luchtvaart!). Deze sector blaast er per jaar honderden miljoenen liters kerosine doorheen! , ( en dat ook nog belastingvrij!).
    Het probleem hier is dat in een ver verleden internationaal afgesproken is om geen accijns te heffen op kerosine!
    Wil je dit terugdraaien ( kerosine wel belasten),?dan zul je dit ook INTERNATIONAAL moeten regelen. Anders gaan luchtvaartmaatschappijen landen mijden waar wel accijns moet worden betaald( Gevolgen van prijsverschillen bij benzine zie je nu bij grensgebieden waar tankstations zijn die veel goedkopere benzine hebben als hun buurland(en)…Geen enkel land zal vrijwillig ( en als enige, of als 1 van de weinige), hun kerosine gaan belasten vanwege ongunstige concurentie omstandigheden. Noch zal het gemakkelijk zijn om dit internationaal te regelen.( er zullen altijd landen zijn die dit niet wenselijk achten). Wat je als landelijke regering wel kunt doen is een vorm van belasting zetten op de prijs van de huidige vliegtickets.( b.v. een milieubelasting per afgelegde kilometer). Net als met auto’s:” de vervuiler betaalt!”. ( je hoeft geen 4 keer per jaar op vakantie)..Het geld dat dit oplevert kan weer geïnvesteerd worden in elektrisch vliegen. Ook zullen we ons af moeten vragen of al die miljarden gevlogen kilometers per jaar wel zo nodig zijn….Op vakantie in eigen land is heel goed mogelijk! , (dit is wel gebleken tijdens de Coronacrisis!) Uiteindelijk zitten we met z’n allen op deze ene fantastische ( en nog steeds bewoonbare) planeet! Als we nu niets ondernemen kan het wel eens te laat zijn! De wereld hangt van weersystemen aan elkaar. De huidige weer en klimaatontwikkelingen zijn voorboden van wat ons te wachten staat als we op de huidige manier ons consumptiegedrag voortzetten! Extreem hoge temperaturen, smelten van ijskappen, ontdooien van permafrost in Rusland en Siberie waardoor grote hoeveelheden methanol uit de grond kunnen ontsnappen waardoor de aarde nog meer opwarmt!, nog meer bosbranden, nog meer verdwijning van zuurstof-genererende bomen, nog meer opwarming van oceanen, nog meer tornado’s, nog meer tsunamisch enzovoorts…(zoals je ziet heeft alles invloed op alles), en als dit lang genoeg duurt is het onomkeerbaar! Denk daar maar eens aan als je voor de vierde keer dit jaar met het vliegtuig op vakantie gaat! P.S: We hebben maar 1 planeet! Korte termijn denken ( het zal mijn tijd wel duren) is dus geen oplossing!

    [Bericht aangepast door moderator ivm overmatig gebruik van hoofdletters. Zie ook onze forumregels]

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.