7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #142075
  Arnold
  Sleutelbeheerder
   @astadjer

   De zoektocht naar een manier om je overtollige zonnestroom op te slaan en mee te nemen naar de volgende dag, week of liefst naar de winter is in volle gang. Een nieuw product dient zich aan als mogelijke oplossing om zelfvoorzienend te worden. De Sun Tank geeft winterse warmte met zomerse zon.

   Lees er meer over:

   Innovatieve Sun Tank biedt oplossing langdurig energieopslag

   #142089
   Adeo
   Deelnemer
    @bosch

    Wil wel meer lezen maar die link werkt niet

    #142092
    Arnold
    Sleutelbeheerder
     @astadjer

     Hallo @bosch, het artikel was inderdaad nog niet gepubliceerd, maar dat is nu wel het geval. Veel leesplezier 😉

     #142385
     Frank
     Deelnemer
      @franciscus

      Ik lees nergens hoe lang het water warm blijft of hoeveel het temperatuurverlies is per maand. Kan me ondanks de isolatie niet voor stellen dat het in de zomer opgewarmde water nog voldoende warmte heeft om de winter door te komen. Het is een verhaal van de fabrikant, zag liever een een TNO rapportage mbt de effectiviteit.

      #142388
      Piet Jongkoen
      Deelnemer
       @piet-jongkoen

       Opslag van warmte in water is niet nieuw, echter voor een geniddelde woning heb 50 m3 nodig en minstens een meter isolatie om het tot het volgende voorjaar te redden. Dan wordt dit systeem wek erg duur.

       #142398
       Mark
       Deelnemer
        @mlve

        Mogelijk is dit bruikbaar in nieuwbouw t.b.v. het opslaan van een buffer-voorraad warm water maar in bestaande bouw is dit nauwelijks toepasbaaar. Als seizoensgebonden opslag is dit bovendien volslagen onzin. Je moet dan eerder denken aan enkele honderden kubieke meters aan opslag dan aan één!!! Als opslag van warmte tijdens momenten van overschot en/of het afvlakken van de belasting van een warmtepomp zou het wel een optie kunnen zijn. De kostprijs is dan toch wel een drempel en of het esthetische aspect het dan gaat winnen?

        #142495
        sunnylover
        Deelnemer
         @sunnylover

         Er is al een compleet bewezen systeem in gebruik in Boekel: Daar staat in het eco dorp een basalt warmte opslag systeem die gedurende de zomer opwarmt tot 400-500 graden en in de winter de huizen op het terrein verwarmt tot 20 graden men zegt zelfs capaciteit over te hebben. .youtube.com/watch?v=aAiu6MkAfbQ
         Ik heb persoonlijk die man in dat filmpje gevraagd, waarom dat ze deze bak niet onder de grond hebben gemaakt. Zijn antwoord was, dat het technisch wel kan maar te duur werd. Deze accu werd gefinancierd door de EU.

        7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.