Zonnepanelenfabrikant Sharp Solar heeft een klein zonnepaneel (48 cellen) ontwikkeld die hetzelfde vermogen levert als een conventioneel zonnepaneel van 60 cellen. Volgens Sharp is het kleine zonnepaneel de effectiefste in Europa.

Geplaatst op 17 april 2018 door in de categorie Nieuws.

piekvermogen zonnepanelen

      2341x gezien   0 reacties

20 procent rendement

De NQ-R258H is met 20 procent rendement dus mogelijk het effectiefste zonnepaneel in haar categorie. De contactdraden van het monokristallijne zonnepaneel zijn aan de onderkant gemonteerd. Daarnaast is de module voorzien van anti-reflecterend glas. Door de matzwarte afwerking vallen de panelen ook minder op.

Uitgebreide installatiemogelijkheden

De nieuwe back-contact module van Sharp is compact, licht in gewicht en eenvoudig te bedienen. De zonnepanelen beschikking over lange en korte zijklemmen en kunnen ook gebruikt worden in portretstand. Daarnaast zijn de zonnepanelen bestand tegen extreme weersomstandigheden. Ze worden al gebruikt bij het Habsburghaus in Oostenrijk. Dit is een afgelegen bergfaciliteit in Oostenrijk op 1,7 kilometer hoogte. Het paneel is geschikt voor residentieel en zakelijk gebruik.

Onderzoeksresulaten Sharp NQ-R258H 

Bron: Sharp Solar, Installatieprofs

Duurzame onderwerpen