Wat is bifacial?

Huidige zonnepanelen zijn monofacial, wat inhoudt dat deze alleen met de voorzijde energie kunnen opwekken. Met een bifacial zonnepanelen wordt er energie opgewekt met zowel de voor- als achterzijde. Door deze techniek wordt een hogere opbrengst gehaald.

Meer opbrengst

Door de bifaciale techniek wordt er meer stroom opgewekt als er bijvoorbeeld sneeuw op de ZON-installatie ligt. Daarnaast warmte de achterzijde op, waardoor de sneeuw op de bovenkant ontdooit. Ook heeft het zonnepaneel minder last van schaduw en kan het meer energie opwekken bij horizontale oost-west opstellingen. LG biedt 15 jaar garantie op haar nieuwe product, in plaats van de gebruikelijke 12 jaar. Een vermogensafgifte van ten minste 86% wordt gegarandeerd na 25 jaar.

Hoger piekvermogen

De ontwikkeling van zonnepanelen leek lange tijd stil te staan. Het gemiddelde vermogen lag de laatste jaren zo rond de 275 Watt Piek (Wp) en steeg nauwelijks. Hedendaags loopt het piekvermogen van een paneel op tot 330 Wp. LG komt nu dus met een commercieel zonnepaneel van 390 Wp.

Bron: LG

Duurzame onderwerpen

Geef een reactie