ISDE subsidie

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is een subsidie voor warmtepompen, zonneboilers, biomassaketels en pelletkachels. Voor de aanschaf hiervan, kunnen huishoudens en bedrijven sinds 4 januari 2016 subsidie aanvragen. De ISDE is een regeling van het ministerie van Economische Zaken en kent een looptijd tot 31 december 2020. In 2018 is er een totale subsidiepot van 100 miljoen euro beschikbaar.

2 miljoen meer subsidie

In de maand januari werd er in totaal 2 miljoen meer subsidie op warmtepompen en zonneboilers aangevraagd, dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen was dit nog 5,5 miljoen. Steeds meer huishoudens en bedrijven zijn op zoek naar een duurzaam alternatief voor het verwarmen van hun woning of pand. Dit beeld wordt bevestigd door de stijging van de subsidieaanvragen.

Meeste subsidie voor warmtepompen

Veruit de meeste subsidieaanvragen (75 procent) worden ingediend voor de aanschaf van een warmtepompen. Zonneboilers zijn met een 3e plaats ook in trek bij zowel bedrijven als consumenten. Vorig jaar was er een subsidiepot van 90 miljoen beschikbaar. Hiervan werd 77,25 miljoen euro toegekend. Het resterende bedrag is meegenomen in het beschikbare budget van dit jaar. Voor 2018 kan tot 31 december subsidie aangevraagd worden.

Meer informatie over de ISDE subsidie

Bron: Ministerie van Economische Zaken & Klimaat

Geef een reactie