investeringssubsidie duurzame energie

Subsidie voor duurzame warmte is beschikbaar van de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Vanuit de ISDE-regeling is subsidie beschikbaar voor warmtepompen, zonneboilers en aansluiting op een warmtenet.

Investeringssubsidie duurzame energie

De investeringssubsidie duurzame energie is een subsidie voor duurzame warmte, zoals warmtepompen en zonneboilers. Sinds 1 januari 2016 is de ISDE beschikbaar voor huishoudens en bedrijven. De Investeringssubsidie Duurzame Energie is een regeling van het ministerie van Economische Zaken.

Subsidie voor duurzame warmte

Onze overheid wil de energietransitie van aardgas naar duurzame warmte stimuleren. Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie kunnen woningeigenaren, VVe’s en andere zakelijke gebruikers sneller overstappen van aardgas naar een duurzaam alternatief. Op deze manier zijn we (straks) minder afhankelijk zijn van aardgas.

Woningeneigenaren

Voor woningeigenaren is er subsidie beschikbaar voor de volgende duurzame maatregelen:

  • Warmtepomp
  • Zonneboiler
  • Aansluiting op warmtenet
  • Dak-, gevel-, vloer- en spouwmuurisolatie
  • HR++ glas

Vve’s en zakelijke gebruikers

Voor zakelijke gebruikers is er ISDE subsidie beschikbaar op de aanschaf van een zonneboiler of een warmtepomp. Vve’s kunnen gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie als er sprake is van een centrale warmteaansluiting.

Aanvragen

Aanvragen van de ISDE subsidie kan vanaf 2 januari 2021 (9:00 uur) tot en met 31 december 2021 (17:00 uur) op de website van RVO, die de regeling ook uitvoert.

Beschikbaar budget

Voor 2021 is een budget beschikaar gesteld van 124 miljoen euro. Daar bovenop is nog eens 40 miljoen beschikbaar gesteld dat specifiek bedoeld is voor de zon- en windprojecten. De hoogte van het uitgekeerde subsidiebedrag is afhankelijk van de maatregel die je treft of het product dat je koopt. De exacte bedragen staan op de website van RVO.

Subsidie voor isolatie
Zelf een zonneboiler installeren
zelf een warmtepomp installeren
  • Nuttige pagina?
  • 0   0