Slim Energie Besparen

Leveranciers en installatiebedrijven die duurzame producten, zoals zonnepanelen en warmtepompen aanbieden, kunnen vanaf 6 december gebruiken maken van de toolbox “Slim Energie Besparen”. Deze bevat communicatiemiddelen die aanbieders helpen om aan te haken bij de uitrol van de slimme meter.

Inhoud van de toolbox

De toolbox bevat onder andere informatie over de slimme meter, energieverbruiksmanagers, filmpjes, beeldmateriaal en voorbeeldbrieven voor klanten. Verder worden interessante websites over energie besparen uitgelicht.

Energiebesparing met de slimme meter

Ontwikkeling toolbox

Het platform wordt de komende maanden steeds verder aangevuld. Zo komt er een ICT-tool die de uitrol van de slimme meter in Nederland inzichtelijk maakt. Planning- en plaatsingsdata worden inzichtelijk gemaakt. Daarnaast komt er een menukaart voor gemeenten, regio’s en energieloketten, waarmee zij bewoners kunnen aanmoedigen om energie te besparen, juist op het moment dat de slimme meter net geplaatst is.

De slimme meter

Alle Nederlanders krijgen uiterlijk in 2020 een slimme meter aangeboden. Dit is een mooie aanleiding voor bedrijven om hen extra aanbod te doen voor energiebesparing. De slimme meter biedt, in combinatie met een energieverbruiksmanager, woningeigenaren inzicht in hun verbruik. Ze hebben daardoor meer interesse in energiebesparing door isolatie of door duurzame opwekking van stroom of warmte.

Convenant Energiebesparing

De toolbox is ontwikkeld door de Werkgroep ‘lokale marktplaats’. Deze bestaat uit de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), Uneto-Vni, Energie-Nederland, Netbeheer Nederland, Ministerie van Economische Zaken, Ministerie van Buitenlandse Zaken en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De werkgroep is ontstaan uit het Convenant Energiebesparing gebouwde omgeving.

Bron: Uneto-Vni, Rijksoverheid

Geef een reactie