Recordjaar 2017

In 2017 werden in Nederland alle records verbroken op het gebied van zonne-energie. Enexis brak vorig jaar al door de barrière van 200.000 sets zonnepanelen. Verwacht werd dat aan het einde van dit jaar de kwart miljoen zou worden gehaald. Deze magische grens blijkt nu medio 2018 al bereikt.

een kwart miljoen in cijfers

Groei van zonnepanelen

In 2012 begon de grote opmars van zonnepanelen onder kleinverbruikers. Deze is daarna alleen maar toegenomen met als absoluut hoogtepunt van 54.000 nieuwe sets zonnepanelen in 2017. Dit record lijkt in 2018 alweer versnipperd te gaan worden. Het totale vermogen ZON, dat tot nu toe in het voorzieningsgebied van Enexis Netbeheer door consumenten en bedrijven is geplaatst is duizelingwekkend: 1 Gigawattpiek (GWp). Goed voor het gemiddeld verbruik van 275.000 huishoudens.

een kwart miljoen in cijfers

Aanmelden zonnepanelen via Energieleveren.nl

Als u zonnepanelen plaatst moet u deze melden bij uw netbeheerder. Dit kan via de website Energieleveren.nl, die door de samenwerking van alle netbeheerders tot stand is gekomen. Uit recente cijfers blijkt dat steeds meer bezitters van zonnepanelen de weg naar de netbeheerder weten te vinden. Medio 2018 werden significant meer sets zonnepanelen aangemeld dan voorheen. Op deze manier kan de netbeheerder tijdig anticiperen wanneer overbelasting dreigt, door netverbeteringen uit te voeren.

aanmeldingen zonnepanelen

Alle gegevens uit dit artikel hebben betrekking op kleinverbruikersaansluitingen (t/m 3*80) in het netwerkgebied van Enexis Netbeheer.

Meer over zonne energie

Bron: Enexis Groep

Geef een reactie