Subsidie emissieloze bedrijfsauto's

De Subsidie Emissieloze Bedrijfsauto’s is een subsidieregeling voor bedrijven en ondernemers die emissieloze bedrijfsauto’s kopen of leasen.  Het kabinet wil de elektrificatie van grote wagenparken stimuleren. Voor bedrijven en ondernemers is de transitie van fossiele brandstof naar emissieloze bedrijfsauto’s vaak een enorme investering. Het kabinet wil met deze subsidie ook ondernemers en bedrijven stimuleren om de overstap te maken naar emissieloze bedrijfsauto’s

Subsidie voor emissieloze bedrijfsauto's

Regels en voorwaarden SEBA subsidie

Deze subsidie voor emissieloze bedrijfsauto’s is alleen voor ondernemers en bedrijven die een nieuwe elektrische- of waterstof bedrijfsauto kopen of leasen. Je komt eenmalig in aanmerking voor de subsidie op de aanschaf van de bedrijfsauto als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Nieuwe volledig emissieloze bedrijfsauto’s die vallen onder de voertuigclassificatie N1 of N2.
  • Maximaal gewicht van 4250 kg.
  • De nieuwprijs ligt boven € 20.000,- exclusief btw, maar inclusief bpm en opties.
  • Een auto die zelf omgebouwd is tot elektrische auto komt niet voor subsidie in aanmerking
  • Alleen auto’s op de autolijst komen in aanmerking

Check hier alle regels en voorwaarden

Beschikbaar budget en subsidiebedragen

De subsidieregeling loopt van 15 maart tot 31 december 2025. Voor 2022 is een budget van 22 miljoen euro beschikbaar. Voor de aanschaf van een nieuwe elektrische bedrijfsauto krijg je maximaal, eenmalig 5000 euro.

SEBA subsidie aanvragen

Subsidie aanvragen kan vanaf 3 januari 2022, nadat je de koop- of leaseovereenkomst hebt gesloten. Overeenkomsten gesloten op óf op na 1 januari 2022 komen voor de SEBA in aanmerking. Je kunt de SEBA subsidie combineren met de Milieu Investeringsaftrek.

Direct SEBA subsidie aanvragen

Andere bekeken ook

SEPP subsidie

Elektrisch rijden

  • Nuttige pagina?
  • 0   0