investeringssubsidie duurzame energie

De ISDE subsidie is een subsidie voor kleine zonprojecten, warmtepompen, zonneboilers en energiebesparende maatregelen, zoals isoleren. Sinds 1 januari 2016 is de ISDE beschikbaar voor huishoudens, bedrijven, sportverenigingen, scholen en theater. De Investeringssubsidie Duurzame Energie is een regeling van het ministerie van Economische Zaken.

Investeringssubsidie Duurzame Energie

Waarom de ISDE subsidie?

Onze overheid wil de energietransitie van aardgas naar duurzame warmte stimuleren en het energieverbruik verlagen. Daarnaast moet er veel meer decentraal duurzame energie worden opgewekt. Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie stimuleert de overheid diverse partijen, zoals: woningeigenaren, VVe’s, ondernemers, scholen theaters en andere gebruikers om sneller over te stappen naar duurzame energie.

Particuliere huiseigenaren

Voor woningeigenaren is er subsidie beschikbaar voor de volgende duurzame maatregelen:

  • Warmtepomp
  • Zonneboiler
  • Aansluiting op warmtenet
  • Dak-, gevel-, vloer- en spouwmuurisolatie
  • HR++ glas

Bedrijven en ondernemers

Voor bedrijven en ondernemers is er ISDE subsidie beschikbaar op de aanschaf van een zonneboiler of een warmtepomp.

Vereniging van Eigenaren

Vve’s kunnen gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie als er sprake is van een centrale warmteaansluiting.

Theaters, sportverenigingen en scholen

De ISDE subsidie is er ook voor theaters, sportverenigingen en scholen als deze zijn aangesloten op een kleinverbruikersaansluiting. Zij krijgen subsidie op zonnepanelen.

Beschikbaar budget

Voor 2022 is een budget beschikbaar gesteld van 228 miljoen euro. De hoogte van het uitgekeerde subsidiebedrag is afhankelijk van de maatregel die je treft of het product dat je koopt. De exacte bedragen staan op de website van RVO.

Aanvragen

Aanvragen van de ISDE subsidie kan vanaf 24 januari 2022 (9:00 uur) tot en met 31 december 2022 (17:00 uur) op de website van RVO, die de regeling ook uitvoert. Vraag hier de ISDE subsidie aan.

Het verduurzamen van de woning is een belangrijke stap in het nationale klimaatplan
  • Nuttige pagina?
  • 0   0