investeringssubsidie duurzame energie

De ISDE subsidie is een subsidie voor kleine zon- en windprojecten, warmtepompen, zonneboilers en energiebesparende maatregelen, zoals isoleren. Sinds 1 januari 2016 is de ISDE beschikbaar voor huishoudens, bedrijven, Vve’s, sportverenigingen, scholen en theaters. De Investeringssubsidie Duurzame Energie is een regeling van het ministerie van Economische Zaken.

Waarom de Investeringssubsidie Duurzame Energie

Onze overheid wil de energietransitie van aardgas naar duurzame warmte stimuleren en het fossiele energieverbruik verlagen. Daarnaast moet er veel meer decentrale, duurzame energie worden opgewekt. Met de ISDE subsidie stimuleert de overheid diverse partijen die overstappen naar duurzame energie.

Waar krijg je subsidie voor?

Particuliere huiseigenaren

Aansluiting warmtenet
HR++ glas
Dakisolatie
Gevelisolatie
Spouwmuurisolatie
Vloerisolatie
Warmtepompen
Zonneboilers

Bedrijven en ondernemers

Warmtepompen
Zonneboilers
Kleine windprojecten
Kleine zonprojecten

Vereniging van Eigenaren

Aansluiting warmtenet

Theaters, scholen en sportclubs

Kleine zonprojecten
Kleine windprojecten

Beschikbaar budget ISDE subsidie

Voor 2022 is een budget beschikbaar gesteld van 228 miljoen euro. De hoogte van het uitgekeerde subsidiebedrag is afhankelijk van de maatregel die je treft of het product dat je koopt. De exacte bedragen staan op de website van RVO.

Aanvragen Investeringssubsidie Duurzame Energie

Aanvragen van de ISDE subsidie kan vanaf 24 januari 2022 (9:00 uur) tot en met 31 december 2022 (17:00 uur) op de website van RVO, die de regeling ook uitvoert.

Welke subsidies zijn er nog meer?

  • Nuttige pagina?
  • 1   0