3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #85726
  Anoniem

   Beste mensen, ik heb een vraagje over plug-in verbruiksmeters. Gisteren op is bij mij een Cresta verbruiksmeter verbrand. Het was zeer zonnig, en het stopcontact, waar deze verbruiksmeter in zat is van binnen gaan vonken en verbranden, waardoor ik zowel stopcontact als Cresta verbruiksmeter kon afschrijven. Eerst dacht ik nog aan overbelasting, maar de verbruiksmeter kan tot 3500 Watt vermogen hebben, en dat leveren mijn zonnepanelen dus niet. Het stopcontact bleek een soort van klemverbindingen te hebben, je steekt de draden er in en die komen dan klem te zitten. Maar echt goed vast zoals bij verbindingen met schroefjes zit zoiets toch nooit. Ik heb het stopcontact vervangen door een oud exemplaar dat nog schroefjes gebruikt om de draden goed vast te zetten. Maar de Cresta verbruiksmeter kan ik nergens meer vinden. Welke vervangende stekker plug-in meter zou ik het best kunnen kopen?
   Al vast bedankt voor reacties.

   AEO

   #85743
   sunnylover
   Deelnemer
    @sunnylover

    Een klem verbinding in een wand contact doos (WCD of ook stopcontact genaamd) hoort goed te klemmen (kemakeur) Waarschijnlijk ligt het probleem in uw Cresta meter. De verbranding is ontstaan doordat er een slechte elektrische verbinding was. Hierdoor kon de hoeveelheid stroom niet door de te slechte (en dus te kleine verbinding voor de benodigde capaciteit) waardoor deze uw stopcontact en Cresta heeft verbrand.
    kijkt u eens op een grote electronica leverancier Conrad of Bol, voor een alternatief.

    #86191
    Wim Stevenhagen
    Deelnemer
     @wimstevenhagen

     Een Stopcontact is een samenspel van Wandcontactdoos en Pencontactstop.
     Als er geen overbelasting is, kan warmte ontwikkeling eigenlijk alleen ontstaan door een slecht of los contact.(Bij gebruik van een massieve draad)
     Door plaatselijk hitte vorming, wordt deze aan de directe omgeving doorgegeven. Met grote kans op schade en/of brand.

     Bijlagen:
     Je moet inloggen om bijgevoegde betanden te bekijken.
    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.