3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #131724
  A.L.Coolen
  Deelnemer
   @bramcoolen

   Bij Shell zijn ze ook niet gek. Als de rechter bepaalt dat de CO2 uitstoot van Shell in 2030 met 45 procent moet zijn gedaald, dan denken ze waarschijnlijk bij Shell:” Dan kunnen we dus nog bijna 10 jaar doorgaan met onze “core-bussiness” namelijk olie-winnen!
   Om de publieke opinie en de rechter voorlopig tevreden te houden steken we 3 procent van onze opbrengst in het opwekken van energie!
   Daarbij komt nog dat een onderzoeksrapport van Shell zelf, uit de jaren 60 van de vorige eeuw tot de conclusie kwam dat het winnen van aardolie en het verwerken hiervan tot brandstof voor auto’s en vliegtuigen wel eens grote gevolgen kon hebben voor mens en milieu…. Later heeft Shell zelf wetenschappers betaald om onderzoek te doen naar de gevolgen van bovenstaande. Hierbij moet aangetekend worden dat het resultaat altijd negatief was! Dit kwam omdat shell zelf de regie in handen nam… Door hen gekozen wetenschappers, door hen gefinancierd, en dus door hen bepaald wat de uitslag was van het onderzoek ! ( hoe creeer je de gewenste uitkomst ?!!! Met geld dus !!!

   #131757
   Mia
   Deelnemer
    @mortyr

    Shell wedt op twee paarden. In plaats van de leiding te nemen in de transitie golft het lekker mee. De fossiele markt nog zoveel mogelijk uitbuiten en langzaam over naar de hernieuwbare energiemarkt. Niet omwille van het duurzame, maar alles om zoveel mogelijk de stempel te kunnen blijven drukken op de markt. Shell is eigenlijk een schaamteloos gedrocht, dat wij als consument zelf in stand houden.

    #131787
    A.L.Coolen
    Deelnemer
     @bramcoolen

     Het is niet alleen de schuld van de consument dat wij Shell in stand houden. Politici hebben hierin ook schuld! Als consumenten moeten kiezen tussen auto’s op brandstof met zeer goede infrastructuur ( brandstofpompstations), of een veel duurdere elektrische auto met bijna geen infrastructuur ( veel te weinig oplaadstations), dan kiezen velen voor benzine-auto’s. Taak van de regering ( politici): Maak elektrisch rijden goedkoper dan benzine-rijden. ( aanschafprijs elektrische auto, eventueel leasen per maand). En zorg voor voldoende oplaadpunten! Dan maak je consumenten onafhankelijk van Shell! Shell kijkt natuurlijk de kat uit de boom,( welke energietransitie zal gaan winnen ?)… Electrisch of auto’s op waterstof ? Tot dan gaan ze lekker door met oliewinning!

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.