2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #141606
  k.m. van zuilekom
  Deelnemer
   @k-m-van-zuilekom

   Het artikel riep bij mij vragen op omdat onduidelijk is hoe de terugverdientijd precies berekend wordt. Verder wordt niet duidelijk hoe het directe verbruik berekend wordt.

   Wat betreft directe verbruik verheldert de kennisbank (https://www.zelfenergieproduceren.nl/kennisbank-duurzaam/energie-terugleveren/), maar blijft onduidelijk wat de opvatting van het percentage direct verbruik is in het bericht (100%*80/100 of 100%*80/200 in de infographic van de kennisbank).

   Wat mij ook opvalt dat er in de kennisbank geen informatie is hoe de terugverdientijd berekent wordt. Daar zijn een aantal varianten mogelijk, met/zonder inflatie, onduidelijk is hoe het een en ander in het artikel wordt gedaan.

   Met de steeds complexere combinaties van tarieven (verschil tussen leveren en afnemen) en de techniek (batterijen, elektrisch rijden en vervroegen/verlaten van grote stroomafname) wordt het handig om daar in de kennisbank aandacht aan te besteden.

   Topic verplaatst naar forum “Advies, tips & vragen” door moderator

   #141781
   Arnold
   Sleutelbeheerder
    @astadjer

    Hoi @k-m-van-zuilekom,

    Bedankt voor je bijdrage en tip. Het is op dit moment lastig om een goede terugverdientijd te berekenen. In onze artikelen geven we altijd aan met welke tarieven we rekenen. We houden géén rekening met de inflatie. Het is op dit moment sowieso lastig om een goede terugverdientijd voor te schotelen, aangezien de afbouw van de salderingsregeling nog steeds niet is afgetikt.

    Mocht je nog andere wensen hebben, dan horen we dat natuurlijk graag.

    Groetjes, Arnold

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Het onderwerp ‘Berekening terugverdientijd (meer uitleg) [Opgelost]’ is gesloten voor nieuwe reacties.