De belangenorganisatie voor autofabrikanten (ACEA) maakte afgelopen week bekend dat verkoop van elektrische auto’s wederom is gestegen. Alhoewel het aandeel elektrisch nog klein is, is de constante groei goed nieuws.

Geplaatst op 10 november 2017 door in de categorie Nieuws.

      54x gezien   0 reacties

Volledig elektrische auto’s/

In het 3e kwartaal werden er binnen de Europese Unie bijna 24 duizend nieuwe volledig elektrische auto’s geregistreerd. Vorig jaar waren dit er nog 14 duizend, in dezelfde periode. In Nederland verdubbelde de verkoop van volledig elektrische auto’s ruim. Vorig jaar werden er 1018 auto’s verkocht. Dit jaar, in dezelfde periode zelfs 2413 wagens.

Hybride auto’s/

De hybride auto vindt ook nog steeds gretig aftrek. Vorig jaar lag de teller binnen de EU op 69.351 hybrides. In een jaar tijd is dit inmiddels gestegen naar ruim 110 duizend. In Nederland steeg de verkoop van 2899 naar 4523 hybride auto’s.

Verkoop elektrische auto’s in Europa stijgt met ruim 60 procent

Alternatieve brandstoffen/

Ook de verkoop van andere brandstofauto’s, zoals: aardgas, biobrandstof en LPG steeg van een kleine 35 duizend naar 45 duizend. In ons land bleef de groei in deze categorie beperkt van 410 naar 674 auto’s.

Samenwerking voor Europees laadnetwerk/

Vier grote autofabrikanten (BMW, Daimler, Ford en Volkswagen) hebben de handen ineen geslagen. Onder de naam Ionity, willen zij samen een groot Europees netwerk realiseren voor het opladen van elektrische auto’s. In 2020 moeten er minimaal 400 laadstations zijn gerealiseerd met een vermogen van maximaal 350 KW per laadpunt. In 2017 worden de eerste 20 laadstations in gebruik genomen. Het jaar erop is het plan om er minimaal 100 laadstations bij te plaatsen.

Volledig over naar elektrisch/

Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk besloten eerder al tot een volledige ban op benzine- en dieselauto’s vanaf 2040. Noorwegen gaat zelfs vanaf 2025 al over op volledig elektrisch vervoer. De verwachting is dat ook andere landen dit voorbeeld snel gaan volgen.

Bron: European Automobile Manufacturers Association (ACEA)

Lees meer over: