Ultra snel opladen

Een oplaadtijd van 6 minuten is een enorme doorbraak voor een elektrische auto. De huidige oplaadtijd bij snelladen is ongeveer 20 minuten en voor normaal opladen zelfs 4 tot 8 uur. Deze laadtijden zorgen voor weerstand bij het overstappen naar elektrisch rijden door consumenten. De nieuwe ontwikkelingen van Toshiba lijken dit obstakel nu weg te nemen.

Marktleider Toshiba

Toshiba is op het gebied van accu’s voor elektrisch vervoer een echte marktleider. Eerder kwam de Japanse elektronica gigant al

Toshiba: Elektrische auto opgeladen in 6 minuten

met de eerste generatie SCiBTM. Deze batterij wordt algemeen gezien als een stabiele en betrouwbare accu voor de elektrische auto. De 2e generatie van deze batterij zorgt nu zelfs voor een grote doorbraak.

Nieuwe generatie Lithium-Ion

Het nieuwe anodemateriaal, titanium niobiumoxide, behaalt de dubbele capaciteit van het materiaal in de huidige Lithium-ion batterijen. Daarnaast biedt de nieuwe accu een hogere energiedichtheid en is de levensduur van de batterij langer. Na 5000 keer op- en ontladen behoud de batterij 90% van haar capaciteit.  Ook in koude omstandigheden (-10 ° C) functioneert het ultra snelle laden uitstekend. Binnen 10 minuten is de batterij weer volledig geladen.

Uitvoerig getest

Toshiba heeft de nieuwe batterij uitvoerig onderworpen aan tests. Een prototype van 50Ah heeft de lange levenscyclus bevestigd, laat een uitstekende werking zien bij lage temperaturen en bevestigd ook de ultra snelle laadtijd. Daarnaast is de batterij uitermate veilig gebleken. De batterij moet tussen april 2018 en maart 2019 op de commerciële markt verschijnen.

Meer over opladen elektrische auto

Toshiba: Elektrische auto opgeladen in 6 minuten

Bron: Toshiba

Geef een reactie