Door de vakantieperiode is duidelijk te zien dat er in augustus minder zonne-panelen werden geplaatst. De draad werd in september weer wordt opgepakt. Al haalde september niet het niveau van de maanden mei t/m juli. Dit zijn traditie-getrouw de populairste maanden voor het plaatsen van zonnepanelen.

Opvallend genoeg werden er in septem-ber wel kleinere installaties geplaatst. Het gemiddelde vermogen was in augustus 4000 Wattpiek, terwijl dit in september 3700 Wattpiek was. Het gemiddelde over het hele jaar ligt zo rond de 3900 Wattpiek.

Vermogen Zon in Kilowatt 2016 (KW)

Totaal: 103.746 KW

Aantal PV-installaties 2016

Totaal: 26.366.

Als we gaan kijken wat er per provincie in ons netgebied wordt geplaatst zien we duidelijke verschillen. Vooral in de zuidelijke provincies worden veel zonnepanelen geplaatst. Limburg en Noord-Brabant zijn verantwoordelijk voor bijna de helft (48%) van het aantal geplaatste installaties in augustus en september. Over heel 2016 is dit percentage 40 procent.

Vermogen Zon in Kilowatt (KW)

Aantal PV-installaties

Alle cijfers in dit artikel hebben betrekking op de geplaatste zonnepanelen en bijbehorend vermogen van aansluitingen binnen het netwerkgebied van Enexis tot en met 3x80 ampère. Meer informatie  kunt u terugvinden op deze pagina.

Bron: Enexis

Geef een reactie