Beperkte schaal

Op beperkte schaal keert het Samenwerkings Verband Noord-Nederland (SNN) weer energiepremies uit. Het gaat daarbij om mensen die in 2014 of eerder aardbevingsschade hebben gemeld. SNN verwerkt de aanvragen op volgorde van binnenkomst tot het subsidieplafond van 125 miljoen is bereikt. Dus als alle aanvragen uit 2014 zijn behandeld en de pot nog niet leeg is, gaat SNN verder met de schademeldingen van 2015.

Regeling Waardevermeerdering

In 2014 stelde de overheid de miljoenen beschikbaar voor de Regeling Waardevermeerdering. De subsidiepot is bedoeld om

meer-budget-voor-aardbevingschade

woningen met aardbevingsschade te verduurzamen. Aanvragers kunnen tot € 4.000 subsidie krijgen om hun huis én aardbevingsbestendig én energiezuinig te maken. Denk aan isolatie, driedubbel glas, betere ventilatie, een warmtepomp en zonnepanelen.

Run op energiepremie

In december vorig jaar werd de Waardevermeerderingsregeling stopgezet. Wel werd het gebied waarvoor de regeling geldt, uitgebreid. Groningers met erkende aardbevingsschade van duizend euro of meer konden zich nog tot eind januari dit jaar melden.  Meteen na deze mededeling ontstond een run op de energiepremie.  Als gevolg daarvan lag de behandeling van de aanvragen maandenlang stil. SNN is nu dus weer begonnen met het verwerken van de aanvragen.

Extra budget

Afgelopen week meldde het kabinet dat er 244 miljoen euro extra voor Groningen op tafel legt. Een deel van dat geld zou bestemd zijn voor het veilig maken van scholen. Minister Dijsselbloem van Financiën schrijft dit in de Voorjaarsnota die hij op 27 mei naar de Tweede Kamer stuurde. Alle aanvragers van de energiepremie krijgen de komende periode per mail of brief meer informatie van SNN over de voortgang van hun aanvraag.

Bron: SNN, CVW, Rijksoverheid

Wat vindt u van deze regeling? 

Discussieer mee!

Geef een reactie