Verander je leefgedrag

Wat korter douchen, wat minder vaak in bad of de kachel een graad lager zetten kan al helpen op de energierekening. Er bewust voor kiezen om een waterbesparende douchekop te kopen, zo bespaar je niet alleen gas maar ook water. Door een kleine aanpassing in het leefgedrag is de besparing 25 tot 75 euro per jaar.

Slimme thermostaat

Ze zijn er al vanaf 50 euro te koop. Een slimme thermostaat is niet alleen handig om de temperatuur van de woning in te stellen, maar ook om het dagelijks gasverbruik in te zien. Zo kan er met een slimme thermostaat op afstand de temperatuur van de woning worden bepaald. Ook voor het slapen gaan kan de slimme thermostaat de temperatuur van de woning automatisch verlagen. Soms bieden energieleveranciers ook een slimme thermostaat aan. Meer informatie over een slimme thermostaat neem dan contact op met je energieleverancier. Door het installeren van een een slimme thermostaat is de besparing al tussen de 50 en 125 euro per jaar.

Radiatorfolie en tochtstrips

Radiatorfolie zorgt ervoor dat de warmte in de woning blijft in plaats van dat het door de muur achter de verwarming weggaat. Mocht je geen nieuwe isolatie kunnen veroorloven of een woning huren dan kan je radiatorfolie achter de verwarming tegen de muur plakken. Daarnaast kan je om te isoleren ook gebruik gaan maken van tochtstrips, om zo kieren en gaten dicht te maken. Door tochtstrips kan er geen warmte weg lekken. Door een verbetering aan isolatie ook al is het een kleine wijziging door het plaatsen van tochtstrips, ga je minder gas verbruiken. Door het plaatsen van tochtstrips is de besparing al vanaf 25 tot 100 euro per jaar.

Verwarm alleen waar nodig is

Mocht je dit nog niet weten: als je minder gas wil gebruiken kan je ervoor kiezen om alleen de ruimtes te verwarmen waar je zelf aanwezig bent. Sluit wel de deuren van de ruimte welke er verwarmd wordt, zodat het minder tocht en de warmte in de ruimte blijft. Dit is gunstig als je minder gas wil gebruiken, want zo hoeft de verwarming minder hard te werken. Door alleen specifieke ruimtes te verwarmen is de besparing gemiddeld 240 euro per jaar.

Renoveren en gasloos gaan

Mocht je toch een flinke aanpak van je woning overwegen dan is daar natuurlijk meer budget voor nodig. Je kan er voor kiezen om je ramen te vervangen voor HR++ glas. Met HR++ glas of triple glas houd je de warmte veel beter binnen en hoef je dus minder te stoken. Je kan hiermee gemiddeld 380 euro per jaar besparen. Daarnaast kan je de muren, vloer en dak isoleren. Als je gaat investeren in een warmtepomp om gasloos te kunnen gaan dan kan je gemiddeld 240 euro per jaar besparen. Goed om te weten: voor het treffen van energiebesparende maatregelen kan je een energiesubsidie krijgen vanuit de overheid. Lees hier meer over subsidies. Wat doe jij om minder gas te verbruiken? Deel je ervaring met ons op het forum groene tafel.

Video over besparen op je energierekening

Bron: Enexis Groep

Hoe bespaar jij energie?
Meer over energie besparen

Eén reactie op “Minder gas verbruiken? Dat doe je zo!”

  1. Will E

    ik ben Will Eisinga en ik produceer zelf Energie.
    ik verdien geld op mijn Energierekening met productie Zonnestroom.. al 10 jaar Zelf Energie Produceren en geen gas.
    dat is niet moeilijk, dat is gemakkelijk. Dat is niet duur, dat levert elke maand geld op met Zelf Energie Produceren.

Geef een reactie