Upgraden van hybride naar volledig elektrisch

Vanaf 2050 moet Nederland volledig van het gas af zijn, waardoor consumenten op zoek moeten naar een alternatief, zoals bijvoorbeeld waterstof, groen gas of een warmtepomp. Volgens oprichter en CEO, Marijn Flipse is de Quatt een duurzamere aankoop, omdat de Quatt Hybrid geüpgraded kan worden naar een volledig elektrische warmtepomp. Op die manier verliest de hybride warmtepomp niet zijn waarde als de energiemarkt verandert. Daarnaast is de investering van € 7.900,- lager dan bij een andere volledig elektrische warmtepomp die gemiddeld € 15.000,- kost. De consument koopt eerst een Quatt Hybrid voor € 4.900,-. Als de markt daarom vraagt kan de hybride warmtepomp voor € 3.000,- geüpgraded worden naar een volledig elektrische warmtepomp.

Warmtebatterij voor gasketel

Een hybride warmtepomp met gasketel is een tussenstap naar het volledig elektrisch verwarmen. Je bespaart met een hybride warmtepomp zo'n 60% op je energiekosten en de investering kan nu dus al uit, maar veel consumenten twijfelen nog omdat de hybride warmtepomp een relatief hoge investering is en slechts een tussenstap betreft. Quatt biedt hierin dus een oplossing. Zodra de gasketel aan vervanging toe is, vervangt Quatt de gasketel door een warmtebatterij die werkt als een slimme boiler en warm water opslaat, levert en de woning verwarmt. Door het opslaan van warm water levert de warmtebatterij altijd op een vol vermogen, wat meer comfort biedt.

Slim besturen en lager verbruik

Quatt is een Amsterdamse onderneming die met deze oplossing voorop loopt in de markt. Een bijkomend voordeel is dat de warmtebatterij en warmtepomp slim aangestuurd worden op momenten dat bijvoorbeeld de zonnepanelen stroom opwekken of de stroomprijs laag is. Hierdoor zijn ook de verbruikskosten lager dan bij een normale warmtepomp. Het bedrijf verwacht de Quatt All Electric eind 2024 op de markt te brengen, maar het is al mogelijk om een voorbestelling te plaatsen.

Lees meer over warmtepompen

Bron: Quatt

  • Jouw feedback
  • 0   0

Geef een reactie