Grootste windpark door burgers

Het Windpark Hellegatsplein wordt gerealiseerd bij de kruising tussen de A29 en de N59. Het windpark kan ruim 10.000 huishoudens voorzien van groene stroom en zal bestaan uit 4 windmolens. Begin 2016 moet dit lokale duurzame initiatief gereed zijn en totaal 41.500 MWh aan stroom opwekken.

Uitbreiden door windtegoed

De coöperatie van Qurrent telt op dit moment 25.000 leden en is daarmee de grootste in Nederland. Qurrent hoopt het windpark dan ook snel uit te breiden met nog 2 extra windmolens. Alle klanten van Qurrent zijn ook gelijk lid van de coöperatie en kunnen simpel participeren door een winddeel te kopen. Op deze manier wekt de klant dan duurzame, schone energie op met haar eigen windmolen. . Inschrijven voor een stukje windmolen is nog steeds mogelijk op de website van Qurrent.

Andere lokale duurzame initiatieven

Via het kennisplatform Energiekaart van Netbeheer Nederland zijn alle lokale duurzame initiatieven in kaart gebracht. Op deze manier kunt u makkelijk zien of er een initiatief bij u in de buurt is en welke mogelijkheden er zijn om uw eigen groene energie op te wekken door middel van crowdfunding.

Bron: Netbeheer Nederland, Qurrent, Stichting Doen

Zelf een windmolen plaatsen? 

Stappenplan plaatsing windmolen

Wat is uw mening over windenergie? 

Discussieer mee!

Geef een reactie