Ecoplant moest de Nederlandse Innovatie Prijs 2021 laten aan ASML, maar vierde toch nog een klein feestje. Het werd namelijk wel uitgeroepen tot meest innovatieve bedrijf in de categorie "nieuwe energie". Samen met ASML en Qlayers waren zij genomineerd voor het meest innovatieve bedrijf van Nederland. ASML is als winnaar eruit gekomen voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2021.

Ecoplant

      376x gezien   0 reacties

Amsterdam Centre for Business Innovation

Onder leiding van Prof.dr Henk Volberga ligt het initiatief en het bijbehorende onderzoek dat daaraan ten grondslag ligt van het Amsterdam Centre for Business Innovation. Een deskundige jury kiest de uiteindelijke winnaar van de Nederlandse Innovatie Prijs 2021. De SEO Economisch Onderzoek heeft analyses gedaan. Hieruit is gebleken dat de Ecoplant vernieuwend en vooruitstrevend is in haar oplossing om de energietransitie te versnellen.

Wat is de Ecoplant?

De Ecoplant is een efficiënte stroomopwekker dat door middel van monokristallijne solar panelen efficiënt energie laadt. Door het ingebouwde mechanisme in het systeem draaien de zonnepanelen 24 uur per dag mee met de zon. De Ecoplant is een vrijstaand, zonvolgend apparaat en kan overal geplaatst worden. Ook is het systeem verplaatsbaar en is verkrijgbaar in zowel een on- en offgrid energieoplossing. Het systeem kan dus op zichzelf werken en los van het elektriciteitsnetwerk. Een onderdeel van het systeem is ook om zelf energie op te slaan en het benutten van de opgewekte elektriciteit. Dit kan handig zijn voor meer afgelegen locaties, waaronder festivals doordat de Ecoplant ook mobiel inzetbaar is.

Hoe dan ook met deze mobiele "energiefabriek" speelt Ecoplant op een slimme inventieve manier in op de energietransitie.

Discussie:

Duurzame innovaties

discussieer mee forum

Dossier:

Zonnepanelen

dossier