210 miljoen euro extra subsidie

De ISDE subsidie is hét subsidiepotje voor woningeigenaren die hun woning willen isoleren of overstappen van gas naar een (hybride) warmtepomp. Er kan ook subsidie aangevraagd worden voor een zonneboiler, elektrisch kooktoestel of de aansluiting op het warmtenet. Zakelijke gebruikers kunnen zelfs voor een klein project met zonnepanelen of windenergie subsidie aanvragen. Het aantal aanvragen voor de ISDE subsidie 2023 is zo onverwacht hoog dat het kabinet de noodzaak ziet om de het budget flink te verhogen. Er komt maar liefst 210 miljoen euro bij voor de resterende maanden van 2023.

Grote stijging subsidieaanvragen

En dat was nodig ook, want de ISDE subsidie dreigde afgelopen maand al uitgeput te raken. Door het aanvullende budget is er op dit moment nog zo’n 226 miljoen euro beschikbaar tot het einde van 2023. Vorig jaar kreeg het RVO 100.000 subsidieaanvragen binnen, maar dit jaar staat de teller al op 180.00 aanvragen. Er werd door woningeigenaren 144 miljoen euro aan subsidie voor isoleren aangevraagd en 142 miljoen euro voor warmtepompen.

De ISDE subsidie blijft sowieso tot 2030 bestaan en wordt elk jaar met een nieuw budget opengesteld. Op Prinsjesdag kondigde het kabinet al aan dat het budget de komende jaren met in totaal 1,38 miljard euro omhoog gaat.

Meer over de ISDE subsidie

Budgetcijfers ISDE subsidie isoleren

Bron: RVO

  • Jouw feedback
  • 2   0

Geef een reactie