Aangemaakte reacties

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #85220
  J.H. Slomp
  Bijdrager

  Die doorgebrande baan zal niets meer opleveren Jan. Is mooi te zien met een infrarood camera. Verstandig om ze van het dak te halen om brand te voorkomen.

  #84571
  J.H. Slomp
  Bijdrager

  Hallo Thei Douven,
  Een heel leuk probleem. Er zijn al heel wat goede suggesties gedaan. Maar ik zie nog een relatie met het weerbeeld.
  1e check: Is het aluminium frame op het dak geaard met de omvormer en dan naar de meterkast. Concreet: loopt er een geel/groene kabel naar de omvormer vanaf het dak? Als er een aardlekfout gaat optreden, dan komt er wel een foutmelding.
  Als de zon mooi schijnt zijn de stringverschillen bijna gelijk. Het verschil treed op bij slecht weer (ik vermoed bij regen of vochtig weer).
  Dus als een stekker niet goed is aangedraaid…… vul maar in.
  Andere mogelijkheid die ik wel eens tegen kom, is een kapotte cel in het paneel. Kan ik voor je checken met de Infrarood camera.
  Schaduw/ vervuiling op het paneel kan ook een oorzaak zijn, maar dat treedt dan ook op bij volle zon.
  5% tolerantieverschil is inderdaad best veel verlies door de jaren heen. Beetje service zou de installateur niet misstaan.
  Stringverschillen is helaas ook niet gezond voor de omvormer. Staat in de specificaties hoeveel dat max. mag zijn.
  Wat je ook nog kunt checken is met een multimeter de open stringspanning meten. Dat moet van beide strings toch aardig in de buurt liggen. Hooguit een paar volt verschil.
  Ben benieuwd wat de leverancier gaat zeggen. Doorverwijzing naar de installateur denk ik.
  publiceer maar.
  Henk slomp@live.nl

  #79277
  J.H. Slomp
  Bijdrager

  Inmiddels heb ik wat ervaring opgedaan met energie opslag. Heb thuis een goed draaiend opslagsysteem van Fronius. Hoe groot is de installatie? 6 kWh op het dak aan panelen (LG 300). De grootste hybride omvormer (3 fasen) van 5,0 kWh en een Accupack van 7,5 kWh. Het systeem heeft momenteel vóór de middag al 100% geladen batterijen. Zodra de zon onder gaat, neemt het batterijpack het eerst over. Als ik geen grote afnemers aan zet in de avond/nacht, dan kom ik met 7,5kWh toe. Heb dan het elektriciteitsnet niet nodig voor energie.
  Omdat deze systemen nog maar net uitgebracht zijn, is het nog duur. Men verwacht dat de batterijen meer dan de helft goedkoper gaan worden komend jaar. Omdat het systeem modulair is, is het verhuisbaar. Deze nieuwe generatie batterijen (Lithium Ion) doen over 20 jaar nog 80% aan capaciteit. Dus die gaan best wel lang mee.
  Het mooie van het systeem is dat het Off-Grid kan draaien. Dus valt de stroom uit, gaat alles gewoon door (wel even de hoofdschakelaar omzetten). Verder is de omvormer “Smart” ingericht, men kan hiermee op bepaalde momenten apparatuur aan en uit zetten. Ik ben zeer content met het systeem, alles is live te volgen via de App. zie afbeeldingen voor vragen ….Sun2you

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.
  #76888
  J.H. Slomp
  Bijdrager

  Uit proeven in een windtunnel bij een windkracht 12 als maximum is gebleken dat de zuigkracht op een volledig paneel 50 kg is.(volledig paneel is 1,65 x 1 mtr.)
  Een stoeptegel weegt 9 kg, afhankelijk van de dikte van de tegel. Oneven tegel legt ook lastig.
  Maar de oplossing met de 4 grote grindtegels a 35 kg. is een goede oplossing! Zeker in windgebied III
  Systeem ook goed geaard?

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)