3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #79897
  cj0
  Deelnemer
   @cj00

   Ik zie voordelen in DSMR 5.x boven DSMR versie 4.x en 2.2, zoals het verstrekken van meetgegevens via de P1 poort iedere 1 seconde (1 Hertz) in plaats van één keer per 10 seconden. Daarnaast bevalt mij ook dat een timestamp wordt toegevoegd, wat niet beschikbaar is in DSMR 2.x.

   We hebben al een 3 fasen 4 aderige Iskra MT382 slimme meter uit 2012 aan de wand hangen. Deze Iskra meter is aangesloten op het netwerk van Enexis en een slimme gasmeter die lijkt op de Flonidan Uniflo.

   Wat/wanneer zijn de mogelijkheden om deze Iskra DSMR 2.2 meter te vervangen door een DSMR 5.x meter?

   #79952
   ZEP
   Sleutelbeheerder
    @enexis

    Beste @cj00,

    De levensduur van een slimme meter wordt op ongeveer 15 jaar geschat. Dit houdt in dat de slimme meter pas nadien (of bij een storing) wordt vervangen voor een nieuwe (versie) slimme meter. Op dit moment plaatsen we de 4.x versie en is Enexis bezig met de bestelling van de nieuwe 5.x versie. Deze werkt via 4G. Met de oudere versies is deze technologie niet beschikbaar. Wel wordt de firmware steeds up-to-date gehouden.

    Ik zal eens navragen of er ook een mogelijkheid is om tegen betaling een nieuwere versie slimme meter te krijgen. Je krijgt van mij nog een reactie.

    Groeten,
    Arnold

    #80060
    ZEP
    Sleutelbeheerder
     @enexis

     Beste @cj00,

     Navraag leer dat het niet mogelijk is om (tegen betaling) een nieuwere versie slimme meter te laten plaatsen. De meter wordt alleen vervangen bij een storing of defect of bij afkeur door Enexis of Agentschap Telecom. Het vervangen van goeie meters op basis van deze reden wordt niet economisch en duurzaam verantwoord geacht.

     Groet,
     Arnold

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Het onderwerp ‘Nieuwe generatie slimme meter DSMR 5.x [Opgelost]’ is gesloten voor nieuwe reacties.