EcoNexis huis

De gasten die kwamen proefwonen in het EcoNexis huis​​ waren Maaike Ganzeboom, Rabia Madarun en Emmely Lefèvre. Zij hielden tijdens hun verblijf een videodagboek bij en zijn alledrie van mening dat wonen in een energieneutraal huis een prettige en comfortabele sfeer heeft. Maaike: ‘Ik merkte geen beperkingen van een energieneutraal huis. Ik heb veel gekeken op de energiedisplay en zag dat er een enorm verschil was in opwek overdag en verbruik ’s avonds. Hierdoor ben ik bewuster geworden van mijn eigen verbruik’.

Buurkracht

Een ander duurzaam initiatief van Enexis Holding N.V. dat in de programmareeks van ‘Ons huis verdient het’ aan bod komt is Buurkracht​​. Dit project is onderdeel van de uitzending ‘Buurt in Actie’: samen acties ondernemen om te besparen op energie(kosten).

Ons huis verdient het

Het doel van ‘Ons huis verdient het’ is te laten zien dat het mogelijk is om je bestaande huis, met gelijke kosten, energieneutraal te maken. Enexis heeft energiebesparing en het opwekken van duurzame energie hoog in het vaandel staan en daarom sluit het doel van dit programma hier naadloos bij aan. Rode draad in het programma zijn de verhalen van mensen die hun huis energieneutraal maken of hebben gemaakt.

Afleveringen

‘Ons huis verdient het’ bestaat uit 8 afleveringen. Deze worden op RTL4 om 16.00 uur uitgezonden vanaf zaterdag 12 april tot 31 mei. De uitzendingen worden herhaald tussen 18 mei en 6 juli. Het tv-programma ondersteunt de campagne ‘Ons huis verdient het’ van Platform 31​​, die erop gericht is zoveel mogelijk bestaande woningen energieneutraal te maken.

Bron: Enexis

Geef een reactie