De fabriek wordt gebouwd door Simadan Holding en zal € 65 mln kosten. Simadan wil verdere groei in de markt voor biobrandstoffen uit afvalproducten waarborgen. De fabriek zal worden geëxploiteerd door Biodiesel Amsterdam, een dochteronderneming van Simadan. Deze ontwikkeling stelt het bedrijf in staat haar productiecapaciteit voor tweede generatie biodiesel met 150.000 ton per jaar te vergroten. De investering omvat ook een fabriek voor glycerinedistillatie, die jaarlijks 50.000 ton bio-glycerine kan produceren.

De nieuwe fabriek wordt onderdeel van het grootste ecologische industriële complex in Europa. De gloednieuwe locatie van 12 hectare omvat nu een biodieselfabriek, een tankopslag terminal, een twee hectare grote recycling fabriek, een biogasfabriek en een tankreinigingsbedrijf. Alle organische afvalstoffen worden omgezet in biodiesel, groene energie en nieuwe bio-grondstoffen. Meer dan 99 procent van het binnenkomende organisch afval wordt omgezet in nuttige producten.

Rotie

Ook dochteronderneming Rotie is verhuisd naar de nieuwe locatie in Amsterdam. De nieuwe recyclingfabriek van Rotie is uitgerust met state-of-art technieken die ervoor zorgen dat alle recycling processen nog efficiënter en duurzamer worden. De logistieke kosten en productiekosten worden geoptimaliseerd door alle processen op één locatie samen te voegen. Rotie is één van de grootste inzamelaars van organisch afval in Europa. Ingezamelde gebruikte frituurolie wordt omgezet in biodiesel en organisch afval van restaurants en de voedingsindustrie wordt omgezet in biogas en groene stroom.

Simadan Holding is een particulier bedrijf met meer dan 250 medewerkers in Nederland en heeft een omzet van € 400 mln per jaar.

Meer over de energietransitie

Geef een reactie