In het tweede kwartaal van 2014 is de wereldwijde investering in hernieuwbare energie met meer dan 30% gestegen. De wereldwijde investering in hernieuwbare energie is in het tweede kwartaal van 2014 opgelopen naar 63,6 miljard dollar (ruim 47 miljard euro). Zo blijkt uit het onderzoek van Bloomberg New Energy Finance. Dit betekent een stijging van 33 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. Grote oorzaken van deze stijging zijn de toename van zon- en windenergieprojecten en particuliere opwekking door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen.

      37x gezien   0 reacties

Miljardenprojecten

Een voorbeeld van een groot windenergieproject is straks terug te vinden in onze eigen Noordzee. Boven het Nederlandse Groningen komt het Gemini-windpark. Dit windpark is goed voor een energieopbrengst van maar liefst 600 megawatt. Met het miljardenproject is het mogelijk om in 2023 zo’n 1,5 miljoen huishoudens te kunnen voorzien van stroom. Naast dit enorme project staan er nog meerdere projecten gepland. Hieronder vallen:

• een windmolenpark voor de kust van Mexico (252 megawatt);
• een windmolenpark voor de kust van Groot-Brittannië (700 megawatt);
• een zonnecentrale in de Negev-woestijn (121 megawatt)

China koploper in hernieuwbare energie

Met een belegging van 19,3 miljard dollar (14,3 miljard euro) is China koploper in hernieuwbare energie. De Verenigde Staten zijn goed voor een belegging van 10,6 miljard dollar (7,8 miljard euro), terwijl Europa 14 miljard dollar (10,4 miljard euro) bedraagt. Voor alle genoemde continenten geldt dat ze meer investeren in hernieuwbare energie ten opzichte van het eerst kwartaal in 2014. De combinatie van de beleggingen in duurzame energie en de hoeveelheid lokale kleinschalige opwek zorgt voor een steeds duurzamere energievoorziening over de hele wereld.

Meer over de energietransitie