Alledrie de locaties hebben een kwalificatie van vier sterren ontvangen. Projectleider Coenraad op den Kamp: ‘Het was een pittig traject, met ups en downs. Uiteindelijk telt het resultaat en dat mag er zijn’.

Duurzaamheidsprestatie

BREEAM-NL is een internationale beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. BREEAM kijkt niet alleen hoe duurzaam het gebouw is, maar gaat verder. Het kijkt naar materiaalgebruik, energiegebruik én naar de leefbaarheid van het gebouw en de omgeving, met als doel de gebouwen te analyseren en verbeteren. Aan het verkrijgen van een BREEAM certificaat zijn strenge voorwaarden gekoppeld. Zowel Maastricht, Venlo als Zwolle hebben een waardering gekregen van 4 sterren, ofwel Excellent. De puntenscores liggen ook dicht bij elkaar. Venlo heeft een score van 75,53% en Zwolle 73,34%. Maastricht heeft de hoogste score met 76,38%.

Energieneutraal

De kantoren zijn volledig energieneutraal. Dit is te danken aan onder meer de gevelconstructie, klimaatregeling via een groene long, warmtepompen en zonnepanelen. Op beeldschermen is voortdurend af te lezen hoe energieneutraal het gebouw functioneert.​

Geef een reactie