Over het Enexis huis

Het Enexis Huis in Zwolle is het eerste huis in Nederland waar nu al ervaren kan worden hoe een slim energienet straks in een doorsnee huishouden gaat werken. Het huis is onafhankelijk van fossiele brandstoffen en voorziet op duurzame wijze volledig in zijn eigen energie. Alle bronnen en techniek die hiervoor vandaag de dag beschikbaar zijn, zijn aanwezig in het Enexis Huis. Zo maakt het huis gebruikt van een warmtepompinstallatie, zonneboilers en natuurlijk zonnepanelen. Verder is het huis rondom geïsoleerd, wordt hemelwater opgevangen en wordt er gebruik gemaakt van slimme apparatuur die vraag afstemt op het aanbod van energie.

Econexis-huis

Succes van het huis

Vooral veel scholen bezoeken het Enexis Huis. In eerste half jaar waren dit er 94 en daarna volgenden er nog 6000 scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en hoger onderwijs. Naast scholen werd het huis ook bezocht door installateurs, gemeenten, eigen medewerkers en consumenten die zelf energie opwekken. In 2015 bezochten in totaal 3128 instanties en particulieren het huis. De verwachting is dat dit aantal in 2016 ruimschoots zal overschreden.

Zelf bezoeken?

Bent u geïnteresseerd om het huis van de toekomst te bezoeken. Neem dan een kijkje op de website van het Enexis Huis en meld u aan voor een bezoek.

Bron: Enexis

Wat doen uw zonnepanelen? 

Discussieer mee!

Geef een reactie