De Slufter en zonnepanelen/

Het depot voor verontreinigd sediment is ongeveer 250 hectare groot en ligt op de Maasvlakte. De Slufter bevindt zich op één van de meest zonrijke plekken van Nederland, waardoor het uitermate geschikt is voor energieopwekking uit zonne-energie. De plek stelt echter wel zware constructieve eisen aan een drijvend zonnepark. Dit bleek al uit een eerdere proef. In de nieuwe proef wordt deze ervaring meegenomen. Zonnepanelenleverancier Wattco gaat de zonnepanelen leveren en installeren

Klimaattop 2016/

In de klimaattop, die vorig jaar op 26 oktober werd gehouden, werd deze proef al aangekondigd. Als de proef succesvol is gaan

Bouw-drijvend-zonnepark-Slufter-gestart

Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam onderzoeken of er op commerciële basis een grootschalig drijvend zonneveld op de Slufter kan worden aangelegd.

Grootste drijvende zonnepark/

Het gebied op de Maasvlakte heeft naar schatting ruimte voor een half miljoen zonnepanelen. Het vermogen van dit zonneveld wordt berekend op ruim 100 Megawatt. Hiermee is het gelijk het grootste, drijvende zonnepark in Europa. Het park kan voor ruim 30.000 huishoudens voorzien in de energiebehoefte.

Samenwerking van 30 bedrijven/

Rijkswaterstaat werkt voor dit project onder andere samen met netbeheerders, Enexis, Liander en Stedin, Gemeente Rotterdam en energieleverancier Eneco. Hiernaast zijn nog ruim 20 andere instanties en bedrijven betrokken bij dit project dat 1 september 2017 van start moet gaan.

Bron: Provincie Zuid-Holland

Lees meer over:

Geef een reactie