Provincie Groningen

Vanuit de Regeling Waardevermeerdering groeide vooral het aantal PV-installaties in de provincie Groningen. De groeispurt van afgelopen jaar komt dan ook vooral hier vandaan. In Nederland is het plaatsen van zonnepanelen populairder dan ooit, maar dit blijkt niet alleen uit deze cijfers. Ook op de daken wordt zichtbaarder dat de consument wil verduurzamen. Zo worden steeds vaker daken vol gelegd met stijlvolle zwarte zonnepanelen.

Energieprestatievergoeding

De aankondiging van de energieprestatievergoeding voor woningstichtingen is een nieuwe stap in de goede richting. Met de nieuwe vergoeding zijn zonnepanelen niet meer alleen weggelegd voor huiseigenaren. Ook een woninghuurder krijgt

straat-met-zonnepanelen

nu de kans om een steentje bij te dragen.  Woningstichtingen nemen steeds vaker in hun beleidsplannen op om hun woningen te verduurzamen. Het concept Nul-op-de-meter is hier ook een mooi voorbeeld van. De ingezette groei zal door deze maatregelen alleen maar sterker worden.

Groei in 2016

Uit het aantal aanmeldingen wordt ook duidelijk hoe populair het plaatsen van zonnepanelen is in Nederland. Elke week komen er gemiddeld 1000 nieuwe PV-installaties bij in het netgebied van Enexis. Dit resulteert in een spectaculaire groei van 13 duizend nieuwe PV-installaties met een totaal vermogen van 54.000 Kilowatt (gemeten tot juni 2016). Het totale vermogen van alle installaties in het netgebied telt tot nu toe ongeveer 621 Megawatt.

Groei in kaart gebracht

Om onze lezers op de hoogte houden hebben we de groei in kaart gebracht. In onderstaande overzichten is de stijgende lijn goed zichtbaar. Alle gegevens zijn op basis van gemelde installaties binnen het netgebied van Enexis met een aansluiting tot en met 3x80 ampère.

Aantal PV-installaties 2016

Aantal PV-installaties totaal

Vermogen Zon in Kilowatt 2016 (KW)

Vermogen Zon in Kilowatt totaal (MW)

Bron: Enexis

Zonnepanelen vergelijken? 

Discussieer mee!

Geef een reactie