Aangemaakte reacties

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #87925
  Harm Hovinga
  Bijdrager

  Bedankt Sunnylover voor je reacties. Dus als ik het goed begrijp, stort mijn systeem in, omdat de omvormer (SMA3000TL) het totale vermogen van mijn 12 255W zonnepanelen niet helemaal aan kan na 12 uur (“high noon”).

  #84803
  Harm Hovinga
  Bijdrager

  Momenteel loopt er een discussie over de slimme gasmeter van Landis & Gyr, die onveilig kan zijn als de schroefdraad niet volledig is. (Zie uitzendingen van KASSA).
  Hierop is door de netbeheerders “geruststellend” gereageerd. Alleen spreekt men over plaatsing bij de klant. Het probleem is, dat Landis & Gyr exact zou weten (MOET WETEN) om welke productie series met serienummers het gaat. Zij hebben namelijk een zogenaamde RECALL hierop uitgevoerd. Zij moeten intern nagaan om welke series het is gegaan en of ook alle daarvoor gemaakte oudere slimme gasmeters wel hebben voldaan aan die ISO 228-1 eis. Dit ligt besloten in de internationale ISO 9000 eisen.

  Waarom wordt niet gewoon deze terugroep actie door de Netbeheerders via de “pers” -net zoals supermarkten bedorven pindakaas terugroepen gedaan. Of anders alle betrokken consumenten aanschrijven die een foute gasmeter hebben. Dit is de meest praktische en enig logische stap, die een netbeheerder kan nemen.
  Dan blijven al die sussende mededelingen/ontkenningen en onnodige extra KIWA testen of veiligheid in het geding is achterwege en blijft de consument vertrouwen houden in zowel de Netbeheerder als producent.
  Het is toch niet te verklaren waarom de ene netbeheerder bij zo’n recall dan onmiddellijk de zaak ter hand neemt en de foute meters gaat vervangen en de andere netbeheerder zegt er is niets aan de hand, maar ooit gaan we hem eerder (binnen de komende 20 jaar) vervangen. Als een meter niet aan de eisen voldoet, dan is er geen enkel excuus of testen doen om het te bagatelliseren ipv je verantwoordelijkheid ===> actie te ondernemen en de kosten -zoals gebruikelijk op de producent verhalen. De producent leverde namelijk een “onveilig product”.
  Heel simpel,

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)