Soly

Soly (voorheen Enie.nl) is een adviesorganisatie en leverancier van zonne-energie voor de particuliere en zakelijke markt. Het bedrijf is in 2012 met een droom en een helder perspectief gestart. Wat Soly drijft is een wereld waarin duurzame energie de nummer één bron van energie is. Deze energiebron wordt door mensen zelf gecreëerd en gecontroleerd: de slimste energie maak je zelf. In de optiek van enie.nl is zonne-energie de manier om dit mogelijk te maken. Inmiddels zijn duizenden mensen en organisaties overgestapt op zonne-energie van Soly door haar persoonlijke advies, Europese topproducten en gegarandeerde opbrengst op de kWh. In minder dan drie jaar tijd is het initiatief uitgegroeid tot een organisatie met een eigen visie, een marktleidende positie en een unieke propositie voor de zonne-energie markt. Dagelijks zijn ruim dertig medewerkers werkzaam voor Soly in Groningen, Drachten, Arnhem en Apeldoorn, Heerlen en Utrecht.

Stemmen:
Laden...

Reviewscore: 3.3

45 beoordelingen

Bedrijfsgegevens

Naam

Soly

Telefoon

085-4017000

Adres

Eemsgolaan 5

9727 DW Groningen

Groningen

E-mail

info@soly.nl

Lid van

Holland Solar

Werkgebied

Locaties

Wij werken op de onderstaande locaties

 • Friesland
 • Gelderland
 • Groningen
 • Limburg
 • Utrecht

Producten

Diensten

Producten/diensten die wij leveren

 • Laadpalen
 • Thuisbatterijen
 • Zonnepanelen

Bedrijfslocatie

15 reacties op “Soly”

 1. aj tuit

  Update review 25-07-2023
  Naar aanleiding van mijn review is er door Soly contact met mij opgenomen en heb ik mijn verhaal alsnog bij de juiste persoon kunnen doen, met als resultaat dat binnen 3 dagen er een ander zonnepaneel voor in de plaats is gekomen zodat het kleurverschil weg is. Het kan dus wel bij Soly en ik moet dan ook toegeven dat de service verder uitstekend was. Blijkbaar heb ik gewoon de verkeerde persoon aan de lijn gehad. Dus bij deze: Nina hartelijk bedankt voor je hulp!

 2. aj tuit

  Prima offerte, niet duur en snel geplaatst door vaklui. Maar dan….. Dan komt de rekening zelfde dag nog en de herinnering 3 dagen later. Kwam er na ondertekenen van oplevering toen het weer droog werd erachter dat er kleur verschil in de panelen zat. 3 keer gebeld en zou 3 x keer teruggebeld worden. Uiteindelijk nog een keer gebeld en toen kwam de aap uit de mouw; ze gingen er niks aan doen want het was normaal. Op mijn vraag waarom ik in het opleverdocument moest aangeven dat er geen kleurverschil in zat kwam het antwoord dat ook al had ik het niet ondertekend ze toch niks gingen doen want ze hadden het toch al geplaatst. en hij deed het toch dus m.a.w. niet zeuren. En gelijk schermen met hun installatie voorwaarden. Dus mijn les is lees eerst zorgvuldig de voorwaarden en ga ze dan ergens anders kopen. Kortom als ik het over kon doen ging ik wel even verder kijken.

 3. Mirjam verschoor

  Wat een vreselijk bedrijf. Afspraak twee keer niet door laten gaan en pas einde van de dag terwijl je zit te wachten bellen dat ze vanwege ziekte niet kunnen komen. De derde keer niet eens een belletje of mail maar gewoon niet komen opdagen. Kortom ik heb al 6 uur op hun gewacht. Schandalig gewoon en we zijn al weer een half jaar verder. Waardeloos bedrijf

 4. Ivo Breeden

  Ik ben heel tevreden. Ze hadden goed vooronderzoek gedaan omtrent de ligging van het dak. Goed gesprek gehad met goed advies. De mannen kwamen op de afgesproken tijd en leverden goed werk. In een halve dag waren ze klaar. Daarna goede hulp bij aanvragen van een BTW nummer om de BTW terug te ontvangen.
  Bereikbaarheid voor vragen was goed.

 5. André Wagelaar

  Enie gekozen als winnaar veiling door Vereniging Eigen Huis (VEH) 2021. Heel klantvriendelijk, deskundig en volledig geïnformeerd en geadviseerd. Offerte op 11-3-2021 duidelijk en volledig, met fotopresentatie ligging, uitgebracht. Panelen (10x) compleet met omvormer en montage kostten netto € 300,00 per stuk. Terugverdientijd na 5,5 jaar. Installatie na 6 weken in 3 uur tijd. Zeer vakkundig en netjes geïnstalleerd. Duidelijke uitleg na oplevering. Nu ruim een half jaar later volledig verwachting waar gemaakt.

 6. Theo Kuipers

  Jammer, dacht een goede keus te hebben gemaakt door te kiezen voor ENIE.NL, maar klantservice is iets wat je bij hun niet hoeft te verwachten. De panelen waren op een zeer regenachtige dag geplaatst, waardoor je niet kon zien dat deze panelen smerig waren door plaatsen bij slecht weer. Bij zonnig weer zie je de vieze vegen heel duidelijk zitten, wat geen gezicht is. Na hierover gebeld te hebben werd er gezegd dat deze vegen vanzelf zullen verdwijnen na een paar regenbuien. Natuurlijk gebeurde dit niet na een aantal buien (mijn auto blijft ook vies na regen). Dus weer aan de bel getrokken maar hoe vervelend ze het ook voor mij vonden zijn ze niet van plan om er iets aan te doen. Ik heb na plaatsing een opleveringscontract getekend en hierop niet vermeld dat de panelen vies zijn (wat je toen niet kon zien omdat ze nat waren). We zijn nu 3 maanden verder en heb nog steeds vieze panelen. Komen ze ook nog met een mail of ik nieuwe klanten wil aanbrengen, waar bij ik dan een financiële beloning krijg. Nauw dacht het niet.

 7. Hans Wiersma

  Helaas slechte ervaringen met Enie. Op de afgesproken leverdatum tevergeefs zitten wachten op de monteurs. Werd aan het lijnttje gehouden en werd pas aan het eind van de dag ingelicht dat er geen werkzaamheden meer werden verricht. Heeft me een vakantiedag gekost. Op de volgende leverdatum veel discussie over het traject voor de leidingen van de zonnepanelen naar de meterkast. Enie bekijkt niet vooraf ter plaatse waar de zonnepanelen kunnen komen en hoe de leidingen moeten lopen, de door Enie ingehuurde monteurs worden zonder deugdelijke info op pad gestuurd. Klachtenafhandeling en compensatie voor een verloren dat echt beneden alle peil. Enie is te druk bezig met verkoop en te weinig met goede service.

 8. Jan Keizer

  Na hier en daar geïnformeerd te hebben omtrent de aanschaf van zonnepanelen, kwam de reactie van de mensen van Enie.nl als meest betrouwbaar, maar vooral kundig over. We genieten al vanaf december 2015 van onze installatie. Nu (woensdag 1 februari 2017) door een blunder van Ziggo (geen monitoring van onze panelenopbrengst meer) adequaat, uiterst vriendelijk maar vooral op een hele proffesionele manier geholpen om te zorgen dat het door derden gecreëerd probleem is opgelost. Enie.nl is van harte aan te bevelen. Bedankt.

 9. Piet de Windt

  Na lang zoeken en veel vergelijk verreweg het beste advies gekregen van Elias van Enie, alles verder ook goed gegaan. We zitten nu met nog meer plezier in het zonnetje 🙂

 10. Dhr. Kuiken

  Omdat we een hoog verbruik hebben van 53.000 KW/h met ons bedrijf, zijn we op zoek gegaan naar oplossingen om te besparen op energie door middel van Zonnepanelen.

  We zijn op zoek gegaan naar bedrijven die vaak grotere installaties plaatsen. Enie.nl was één van de bedrijven die we hebben benaderd.

  Het advies gesprek met de adviseur van enie.nl hebben we als prettig en kundig ervaren. Ze onderscheiden zich van de andere aanbieders met een duidelijk verhaal en een goeie visie. De offerte was duidelijk en gewoon een all-in prijs. de beloofde opbrengsten zijn realistisch en het lijkt er nu op (half jaar later) dat de beloofde productie met gemak gehaald gaat worden.

  kortom: wij zijn dik tevreden

  (230 REC-Solar panelen met Solaredge omvormers)

 11. Mirjam

  Via een advertentie kwamen wij Enie.nl tegen. 3 dagen later hadden wij een gesprek met een adviseur. Uiteindelijk hebben mijn man en ik besloten om voor enie.nl te kiezen vanwege de opbrengstgarantie en Europese zonnepanelen. Ook door het vertrouwen (ze hebben meerdere vestigingen door het land) De zonnepanelen liggen nu al 2,5 week op ons dak en brengen aanzienlijk veel meer op dan was berekend!

 12. DerkEppinga

  In mei 2014 heb ik door enie.nl 12 zwarte zonnepanelen op mijn dak laten installeren. Toen ik op zoek ging naar zonnepanelen ontdekte ik hoe moeilijk het is om een juiste leverancier te vinden. Ze pretenderen allemaal het beste product te hebben voor de laagste prijs. Heb de opdracht uiteindelijk aan enie.nl gegund omdat ze mij aan tafel konden laten zien wat de opbrengst zou worden en deze opbrengst ook als enige garanderen. Mijn verwachte opbrengst was 2.894 kWh in het eerste jaar en deze hebben ze ruim gehaald. Ik ben daarom een jaar later nog steeds zeer tevreden over enie.nl.

 13. Jan Hendrik van der Meer

  In ons vergelijk van aanbieders kwam Enie.nl als meest betrouwbaar over waarbij we een goed en eerlijk advies hebben gekregen. De installatie was binnen 1 dag klaar en is uitgevoerd door een team van zeer vriendelijke en proffesionele mensen. De installatie maakt helemaal waar wat men heeft beloofd en we willen een ieder die zoekt naar een betrouwbare partner voor zonnepanelen Enie.nl van harte aanbevelen.

 14. Harry Hindersma

  Erg fijn bedrijf, heel erg goed advies gehad en naar volle tevredenheid 18 Bisol panelen laten plaatsen. De kWh garantie vind ik ook erg fijn, kom ik niet voor verrassingen (en daardoor erg mooie monitoring van solarlog)
  Harry

Geef een reactie