Schone Zon

Zoekt u een leverancier van zonnepanelen met goede legservice? Het Schone Zon team levert en installeert zonnepanelen door heel Nederland. Vanuit Tubbergen in Twente voorzien wij kleine schuine daken tot grote platte daken van zonnepanelen. Ons team bestaat uit zonnepanelen adviseurs, dakspecialisten, elektromonteurs en leerling monteurs. Allen hechten wij waarde aan duurzaamheid, efficiëntie en gemoedelijkheid.

Stemmen:
Laden...

Reviewscore: 2.9

44 beoordelingen

Bedrijfsgegevens

Naam

Schone Zon

Telefoon

06-25010083

Adres

Newtonstraat 17

7651 AP Tubbergen

Overijssel

Lid van

Onbekend

Werkgebied

Locaties

Wij werken op de onderstaande locaties

 • Overijssel

Producten

Diensten

Producten/diensten die wij leveren

 • Zonnepanelen

Bedrijfslocatie

5 reacties op “Schone Zon”

 1. Henny Pierik

  Fijn Sebastiaan om hier jouw reactie te lezen met de indirecte bevestiging van onze constateringen.

  In de 2e zin van jouw reactie zien we een foutje. Op vrijdag 12 mei ’23 is onze 1e review geplaatst. Na heel lang wachten, zijn op zaterdag 13 mei ’23, de dag voor Moederdag, rond 11 uur 2 medewerkers van Schone Zon bij ons om 2 omvormers te plaatsen zowel in huis als in de schuur en de bekabeling aan te leggen vanaf de zonnepanelen. Zou het een met het ander te maken hebben?

  Complimenten aan Samuel en zijn Oekraïense collega, die goed werk af lijken te leveren, waarbij Samuel ook nog eens goed communiceert. Rond 14.30 uur vertrekken ze en missen we alleen nog de aansluiting naar de meterkast. Een peulenschilletje?

  Schone Zon stuurt offertes met 1 bedrag zonder specificatie naar materialen en uren. Het Meerwerk na de onjuist uitgevoerde schouw door Schone Zon is begroot op € 2.300. Een specificatie komt er niet, wel een telefonische toelichting dat dit o.a. nodig is voor de aanpassingen in de meterkast.
  Schone Zon geeft aan dat de installateur Loohuis Fleringen de aanpassingen in de meterkast moet uitvoeren. Het is dus uitbesteed? Loohuis Fleringen weigert dit uit te voeren, maar lijkt daar later op terug te komen. Op 24-5-2023 vraagt Loohuis Fleringen aan Schone Zon om de datasheets van de beide omvormers op te sturen met de gegevens van de bekabeling. Dat is nog niet gebeurt.
  Op de email aan Schone Zon om de gemaakte afspraken uit het verleden te bevestigen, hebben we nog geen antwoord ontvangen.

  We willen maar 1 ding en dat is het snel werkend hebben van de zonnepanelen die nu al 4 maanden nutteloos op ons dak liggen en stoppen met deze reviews. Mocht dat niet lukken, dan verwijzen we u naar Facebook voor het vervolg op deze review.

  Voor een goede offerte voor zonnepanelen is de website https://zonnepanelenoffertesaanvragen.nl/ misschien een goede tip.

 2. Sebastiaan Bake

  Beste Henny, bedankt voor je bericht,
  Helaas stuur je een dag voor die tijd dit bericht.

  Jullie hebben vandaag uitstekend werk afgeleverd. De mensen die je hebt gestuurd communiceren goed en lijken goed werk op te leveren. Jammer dat Loohuis Fleringen de groepen in de meterkast nog niet had aangelegd.
  Ik stel voor dat we op deze voet doorgaan om de laatste puntjes op de i te zetten, zodat we snel rendement hebben van de zonnepanelen.
  De zonnepanelen zijn nu heel zichtbaar. Dat moeten we nog even oplossen.
  Nog een fijn weekend toegewenst.
  Groet Henny

  De tekeningen vanuit autocat zijn de verkeerde maten door gegeven, omdat u zelf alles gemeten had inclusief de dakrand van 2 x 50 cm. Helaas was dat te kort en moest er een extra kracht omvormer komen in de schuur, de kenners weten wat deze kosten zijn.

  Laten we het houden dat de bouwbegleiding hierin tekort doet aan kennis, dus niet de aannemer of de installateur.

  Mvg
  Sebastiaan

 3. Henny Pierik

  Helaas minder goede ervaringen met Schone Zon. De zonnepanelen konden niet op ons platte dak geplaatst worden zoals Schone Zon had aangegeven. Resultaat is een forse aanvullende rekening.
  In de offerte van 5-12-2022 (32 zonnepanelen voor € 12.462) staat dat Schone Zon met de grootste zorg een passend legplan heeft gemaakt voor uw dak met 4 rijen van 8 zonnepanelen. Na de uitgevoerde schouw door Schone Zon komt op 15-12-2022 de volgende email: “Naar aanleiding van de schouw is gebleken dat uw installatie volgens offerte geïnstalleerd kan worden.”
  Midden januari meldt Schone Zon dat de zonnepanelen op 25-1-2023 geplaatst kunnen worden, anders wordt het na de bouwvakantie. Ons nieuwe huis is dan nog een grote bouwput en zonder meterkast. De aannemer gaat in mei opleveren.
  Op 25-1-2023 plaatst Schone Zon de 32 zonnepanelen en komt dan met de melding dat er slechts 24 zonnepanelen op het dak van de 2e verdieping passen. Na 3,5 maand wachten we nog steeds op het antwoord van Sebastiaan Bake, directeur van Schone Zon en van Solar Systems hoe dit heeft kunnen gebeuren.
  In plaats daarvan komt het bericht dat het verplaatsen van 8 zonnepanelen naar onze schuur € 3.450 kost. Daar moet een komma verkeerd staan, ze bedoelen vast € 345. Dat blijkt niet het geval te zijn. Stuur ons de specificatie van de kosten. Dat schrijven komt niet. Zonder betaling van extra kosten komt er geen oplevering.

 4. Marcel Slot

  Snelle levering. De zonnepanelen keurig geplaatst. Het plaatsen van de kabel naar de meterkast in overleg. Voldoende uitleg ontvangen over de omvormer. Ze hebben alles netjes en schoon achtergelaten.

Geef een reactie