veelgestelde vragen over windmolens

Windmolens kennen we vooral van grote windparken, maar je kunt ook zelf een kleine windmolen plaatsen. Wat kost een kleine windmolen en wat levert het op? Antwoorden vind je hier op veelgestelde vragen over windmolens.

Veelgestelde vragen over windmolens

Welke windmolens zijn er?

Windmolens zijn onder te verdelen in drie soorten: de kleine windmolen, de mini windmolen en de grote windmolen. Eigenlijk is alleen de kleine windmolen echt interessant voor consumenten.

Meer over de soorten windmolens

Hoe werkt een windmolen?

De meeste windmolens hebben 3 wieken die in beweging komen door de wind. Een generator zet de draaiende beweging van de wieken om in stroom. Hoe harder het waait, hoe meer energie de windmolen opwekt.

Hoeveel elektriciteit wekt een windmolen op?

Een grote windmolen van 3 MW wekt jaarlijks zo’n 6 miljoen kWh op. Een kleine windmolen van 25 KW wekt gemiddeld zo’n 40.000 kWh op en een mini windmolen komt meestal niet verder dan 2500 kWh. Bij een kleine windmolen en een mini windmolen is dit sterk afhankelijk van waar deze geplaatst is.

Meer over de opbrengst per windmolen

Wat is de levensduur van een windmolen?

De technische levensduur van een windmolen ligt zo rond de 20 jaar. Je verdient deze eigenlijk nooit terug binnen de technishe levensduur.

Is er subsidie voor windmolens?

Op dit moment is er voor particulieren geen landelijke subsidie regeling. Voor zakelijke gebruikers, grootverbruikers of energiecoöperaties is er wel subsidie.

Meer over subsidies voor windmolens

Heb ik een vergunning nodig voor een windmolen?

Ja, voor het plaatsen van een windmolen heb je eigenlijk altijd een vergunning nodig. Deze vraag je op bij je gemeente.

Meer over vergunningen per windmolen

Wat is de beste locatie voor een windmolen?

De kustgebieden van Nederland zijn het meest geschikt voor het plaatsen van een windmolen, maar dit betekent niet dat jij geen windmolen kan plaatsen.

Check hier de beste locaties voor een windmolen

Veelgestelde vragen over andere onderwerpen

  • Nuttige pagina?
  • 0   1