over zelfenergieproduceren

Onafhankelijk platform

Met deze website bieden wij een onafhankelijk platform dat consumenten en (kleine) bedrijven die zelf energie willen produceren, transparantie in een soms nog ondoorzichtige markt van installateurs, energieleveranciers, handelaren en producten.

Wat bieden wij

De website informeert bezoekers (ZEP-ers) uitvoerig over alle mogelijke manieren van zelf energie produceren en biedt daarnaast de mogelijkheid om te discussiëren op het forum van de website. Tevens vind je veel installatiebedrijven die al ervaring hebben met duurzame producten en kun je een recensie of beoordeling van jouw installatiebedrijf achterlaten.

Informatie met zorg samengesteld

De informatie op deze website is met zorg samengesteld, echter voor de juistheid en volledigheid daarvan kan niet altijd worden ingestaan. Zie je fouten of werken bepaalde links niet? Neem dan contact met ons op.

Zelfenergieproduceren is onderdeel van Enexis groep. De belangrijkste taak is weggelegd voor Enexis Netbeheer, namelijk het aanleggen en onderhouden van het energienet in Nederland. Bovendien zorgt een netbeheerder voor het transport van energie: Enexis vervoert energie van de elektriciteitscentrale of het gasstation naar jouw woning of bedrijf. Als je energie afneemt of teruglevert, dan heb je altijd met de netbeheerder te maken. Jouw woonplaats bepaalt wie de netbeheerder is. Je kunt dit dus niet zelf kiezen. Dit komt omdat het energienetwerk in Nederland is aangelegd door verschillende netbeheerders en deze zijn eigen netwerk beheert.

Deel deze pagina!