logo
zep-8
Stadswarmte nergens zo duur als in Nederland
Nederlanders betalen veel meer voor stadswarmte dan mensen elders in Europa. En niet een klein beetje meer, het gaat om honderden euro’s verschil op de jaarlijkse energierekening. Dit blijkt uit een onderzoek van wetenschapsinstituut TNO.
Lees meer over stadswarmte in Nederland
 
ZEP (9)
Brand zonnepanelen Dordrecht doet discussie weer oplaaien
Een fikse brand door zonnepanelen op een flatgebouw in Dordrecht van afgelopen maand hield de energiemarkt flink bezig. Hoe veilig zijn de zonnepanelen op of in het dak eigenlijk? De oorzaak ligt vaak bij de elektrische verbindingen in zonnepaneelinstallaties. Dat bleek al uit een onderzoek dat TNO twee jaar geleden deed bij 27 brandincidenten.
Lees meer over de discussie
 
img-560-110
VRAAG VAN DE MAAND

Kernenergie is een schone vorm van energie, waarbij geen CO2 vrijkomt. Wel blijft er sterk radioactief afval over en zijn er sinds de kernrampen in Fukushima (2011) en Tjsernobyl (1986) twijfels over het veiligheidsaspect van een kerncentrale. Toch wordt kernenergie weer vaker genoemd als optie binnen de energietransitie. Er werd zelfs even een kerncentrale in de provincie Groningen geopperd.

Moet Nederland een tweede kerncentrale bouwen?

Geef jouw antwoord

 
zep-10
Voldoen jouw zonnepanelen aan de nieuwe eisen? 

Vanaf 27 april was het dan zover. Ook eigenaren van kleinere elektriciteitsopwekkers moeten aantonen dat hun zonnepaneleninstallatie aan de nieuwe technische Europese eisen voldoet. De vraag is alleen, hoe toon je dit aan? Een lijst met goedgekeurde omvormers moet uitkomst bieden.

Ontdek of jouw zonnepanelen voldoen aan de nieuwe eisen
 
zep-11
De toekomst van kernenergie in Nederland

Is er toekomst voor kernenergie in Nederland? Nederland heeft op dit moment één kerncentrale, deze staat in Borssele en wordt uiterlijk in 2033 afgebroken.

Lees verder
 

Wil jij mee discussiëren over deze topics? Laat dan van je horen op ons forum!

>   Bekijk het forum en discussieer mee!

 
Wat vond je van deze nieuwsbrief?
Goed! Niet goed!
Bekijk hier de Webversie.
Facebook Twitter