logo
Afsluitboete_gasverlaters
Geen afsluitboete voor gasverlaters
Sinds 1 maart betalen consumenten geen kosten meer voor het laten verwijderen van hun gasaansluiting. Het ACM wijzigde enkele weken geleden de tarievencode, zodat netbeheerders nu de mogelijkheid hebben om een kosteloze verwijdering van de gasaansluiting uit te voeren. De ‘afsluitboete’ voor gasverlaters is hiermee tijdelijk van de baan.
Lees meer over de afsluitboete
 
Postcoderoosregeling verandert per 1 april 2021
Postcoderoosregeling verandert per 1 april
Op 25 mei 2020 heeft Minister Wiebes bekend gemaakt dat de postcoderoosregeling per 1 januari 2021 op zal houden te bestaan. Wie hier al gebruik van maakte, mag hier gelukkig gebruik van blijven maken voor een periode van 15 jaar vanaf de start van het project. Er komt echter een vervanger voor in de plaats, de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking, deze start vanaf 1 april 2021.
Wat verandert er voor jou per 1 april?
 
img-560-110
VRAAG VAN DE MAAND

Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie. Deze willen wij zo optimaal mogelijk inzetten, vandaar deze vraag van de maand!

Hoe vaak zou je onze nieuwsbrief willen ontvangen?

Geef jouw antwoord

 
Elektrisch_2023
Alleen nog elektrische auto’s in 2030 is haalbaar

Het is goed mogelijk dat er alleen nog elektrische auto’s te koop zijn in 2030. Dit is één van de harde afspraken binnen het Klimaatakkoord. PricewaterhouseCoopers onderzocht de haalbaarheid van deze afspraak en bracht afgelopen week een rapport naar buiten.

Lees meer
 
VERPLICHT ZONNEPANELEN OP DAKEN VOOR WONINGEIGENAREN 780x200
Verplicht zonnepanelen op het dak voor woningeigenaren?

Als het aan demissionair minister van Binnenlandse Zaken ligt wel. Kasja Ollongren kondigde nieuwe wetgeving aan in een brief aan de Tweede Kamer. Deze verplicht duurzame opwek bij renovatie van bestaande bouw door woningeigenaren, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen op dak. Dit geldt voor koop- én huurwoningen.

Lees meer
 

Wil jij mee discussiëren over deze topics? Laat dan van je horen op ons forum!

>   Bekijk het forum en discussieer mee!

 
Wat vond je van deze nieuwsbrief?
Goed! Niet goed!
Bekijk hier de Webversie.
Facebook Twitter