logo
Salderingsregeling
Afbouwpad salderingsregeling

De kosten van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren fors gedaald. Door deze kostendaling neemt de tijd af waarin je (met gebruik van de salderingsregeling) de investering voor aanschaf en installatie van zonnepanelen terugverdient. De huidige salderingsregeling voor zonnepanelen is verlengd tot 2023. Na 2023 wordt het salderen tot 2031 geleidelijk afgebouwd.

 
 
energieopslag thuisaccu
Energieopslag via thuisaccu's

De komende jaren is de verwachting dat de ontwikkeling en de vraag naar thuisaccu’s sterk zal toenemen. Een thuisaccu kan elektriciteit, die normaal wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet, opslaan. Door de afbouw van de salderingsregeling is energieopslag met een thuisaccu een interessante oplossing.

 
 
img-560-110
VRAAG VAN DE MAAND

Het jaar 2020 zal voornamelijk als het jaar van Corona in de boeken gaan. Echter zitten we ook in een periode van energietransitie.

Zal er meer aandacht besteed worden aan de energietransitie wanneer het nieuwe normaal is aangebroken na corona?

 
 
 
ontwerp-zonder-titel-15

Nederland koploper elektrisch rijden

Elektrische auto's zorgen voor een daling van de gemiddelde uitstoot van CO2. De afgelopen tien jaar heeft Nederland een koplopende positie gepakt in de vermindering van CO2- uitstoot bij nieuwverkopen. De rijksoverheid droeg bij aan deze verduurzaming van het wagenpark door de vergroening van autobelastingen, subsidies en andere maatregelen.

 
 
verschil energie opwekken

Verschil opwekken en terugleveren elektriciteit

Dat zonnepanelen energie opwekken is inmiddels wel bekend. Maar wat is nou het verschil tussen het opwekken en het terugleveren van elektriciteit? En hoe voert jouw energieleverancier de saldering uit?

 
 
Facebook Twitter