De smart grid game van de gezamenlijke netbeheerders is genomineerd voor de Accenture Innovation Awards. Dit is een jaarlijks terugkerende innovatiewedstrijd voor de meest innovatieve producten, diensten of concepten in Nederland. De uitreiking van de awards zal op 8 november plaatsvinden in de Convention Factory te Amsterdam.

In Nederland gelanceerde concepten die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van innovatie en duurzaamheid én jonger zijn dan drie jaar kunnen meedoen aan deze publieksprijs. Stem op ons via de site van Accenture.

Hoge waardering voor smart grid game
Het afgelopen jaar is op diverse plaatsen in het land de Smart Grid Game gespeeld. Verschillende organisaties waaronder gemeenten, brancheverenigingen en voorlopers uit energiebewuste bedrijven hebben het spel gespeeld. Uit de evaluatie blijkt dat het spel op positieve wijze bijdraagt aan de bewustwording van de energietransitie, de mogelijkheden van smart grids en de samenwerking tussen alle betrokken partijen. Deelnemers aan de Smart Grid Game zijn bovendien enthousiast. Zo vindt 86% van de spelers dat hun hun inzicht in de elektriciteitsmarkt is vergroot. En 91% vindt de Smart Grid Game leuk om te spelen.
Deel deze pagina..