GroenLinks wil dat mensen die zelf duurzame energie opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen in alle gevallen hun investering gaan terugverdienen. Het belastingvoordeel voor deze groep mensen moet daarom voor minimaal tien jaar worden gegarandeerd, vindt de partij van Bram van Ojik.

Van Ojik dient dinsdagavond bij de behandeling van het belastingplan een amendement in om dit te regelen. De fractieleider juicht het toe als mensen zelf schone energie willen opwekken. Maar volgens hem twijfelen veel mensen om daarin te investeren uit angst dat de politiek over een paar jaar de energiebelasting weer verhoogt.

“Ik wil dat we het lage tarief van de energiebelasting voor deze groep met tien jaar vastleggen”, stelt hij maandag. “Dan weet iedereen zeker dat deze duurzame investering zichzelf terugverdient.”

Het verlaagde tarief voor energiebelasting geldt voor zogeheten coöperaties van particuliere kleinverbruikers. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die samen zonnepanelen op het dak van hun flat neerzetten of als buurt eigenaar worden van een windmolen. De maatregel is afkomstig uit het regeerakkoord.

Bron: Metro

Deel deze pagina..