Van 23 tot en met 27 november brengt Minister Kamp van Economische Zaken (EZ) een bezoek aan Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Het bezoek richt zich op de kansen voor Nederlandse ondernemers op de groeiende markt in de Golfstaten. Er reizen 20 Nederlandse ondernemers en kennisinstellingen mee. Daarnaast spreekt minister Kamp met collega-ministers over energie, handel en wederzijdse investeringen.

      23x gezien   0 reacties

Kansen voor Nederlandse ondernemers

De economie van de Verenigde Arabische Emiraten groeit met meer dan 4% per jaar, de economie van Qatar met meer dan 5%. Minister Kamp: 'Deze groei biedt volop kansen voor Nederlandse ondernemers die actief zijn op het gebied van energie, scheepvaart en infrastructurele projecten'.

Gas en infra

De meereizende bedrijven en kennisinstellingen zijn voornamelijk actief op het gebied van gas en infrastructurele projecten. In de Golfstaten ontmoeten zij nieuwe potentiële zakenpartners. Ook worden contracten en samenwerkingsovereenkomsten gesloten met bedrijven en kennisinstellingen aldaar.

Zonnepanelen

In Qatar (23, 24 en 25 november) heeft Kamp onder meer een ontmoeting met minister Al-Sada (energie en industrie) en bezoekt hij de enige locatie in Qatar waar - met hulp van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen - zonnepanelen worden gemaakt. Ook bezoekt hij een werf van het Nederlandse bedrijf Damen Shipyards.

Duurzame energie

In Abu Dhabi (26 november) spreekt Kamp met ministers Mazroui (Energie) en Al Thayer (Financiën). Ook spreekt hij met de topman van energiebedrijf Taqa, dat ook in Nederland actief is, en bezoek hij het grootste oliebedrijf van de Emiraten (Adnoc). Tenslotte brengt Kamp een bezoek aan het Masdar City Project, een stad waar huishoudens, bedrijven en een universiteit worden voorzien van duurzame energie.

In Dubai (27 november) spreekt Kamp met minister Al Mansouri (Economische Zaken) en brengt hij een bezoek aan de Burj Khalifa, met 830 meter het hoogste gebouw ter wereld. Daar krijgt minister Kamp van Nederlandse bedrijven als Van Oord en Fugro uitleg over hun activiteiten in Dubai.

Bron: Rijksoverheid