Consumenten die zonnepanelen kopen kunnen de btw terugvragen op de aanschaf en installatie van de zonnepanelen bij de Belastingdienst. Het proces om dit te doen is nu een stuk gemakkelijker. Ook de tijdslimiet is geschrapt.

Geplaatst op 11 april 2018 door in de categorie Nieuws.

belastingdienst zonnepanelen

      9745x gezien   0 reacties

Geen btw-aangifte meer

De belangrijkste wijziging die is doorgevoerd, houdt in dat consumenten die zonnepanelen plaatsen geen vrijstelling meer hoeven aan te vragen voor de btw-plicht. De Belastingdienst stopt met het versturen van de btw-aangifte na het tijdvak, waarin de zonnepanelen zijn aangekocht. Dit scheelt veel administratieve rompslomp bij de consument, maar ook bij de Belastingdienst.

Btw terugvragen op zonnepanelen

Na een oproep in december van Vereniging Eigen Huis (VEH) nam de druk bij de Belastingdienst toe. VEH riep alle consumenten namelijk op, die voor juni 2013 zonnepanelen hadden gekocht, om ook de btw terug te vragen. Na een uitspraak van het gerechtshof in december werd de tijdslimiet, juni 2013 namelijk geschrapt. Consumenten die voor deze datum zonnepanelen hebben gekocht, kunnen nu dus alsnog de btw terugvragen.

Bron: Rijksoverheid

Duurzame onderwerpen