• aartsen is geregistreerd als lid 1 jaar, 6 maanden geleden

  • Beste H.J.
   De huishoudens worden via Gas & Electriciteit uit het Distributie net van Energie voorzien.
   Nederland wilt van het Gas af en dat dient via Electriciteit opgevangen te worden.
   Als de Distributie Netten van de Energie Bedrijven nu al te zwak zijn en voor de toekomst zeker een factor 5x te zwak , dan zeg ik dat het Klimaat Accoord technisch totaal niet haalbaar is.

   De Energie Bedrijven krijgen gigantische problemen met de EN50160.
   De Energie Bedrijven zijn hiervoor verantwoordelijk & aansprakelijk.
   De Distributie Netten dienen met een factor 5x verzwaard te worden.

   p.s. Dit heeft niks met de door U vermelde Gasnetten, Bovengrondse kabels, en/of partikulieren te maken. Het Distributie Net en Transport Net zijn twee totaal verschillende dingen.

  • geachte heer Stevenhagen,
   Bedankt voor uw reactie. Ik begrijp dat er allerlei regels en wetten in de weg staan. Maar u beweert in uw schrijven dat het “technisch” niet mogelijk zou zijn om de energietransitie uit te voeren. Als iets technisch niet mogelijk is dan versta ik daaronder dat het tegen natuurwetten in gaat, of hooguit dat de stand van de techniek nog niet ver genoeg is, science fiction, super-accu’s, kernfusie, perpetuum mobile etc. De door u gebruikte argumenten zijn echter alleen maar door mensen bedachte regeltjes (normen, afspraken, juridisch geneuzel) die in dit geval maar opzij gezet moeten worden gezet. We zitten namelijk in een noodsituatie.
   Met vriendelijke groet,
   Herman