Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 61)
 • Auteur
  Berichten
 • #84206
  Megat
  Bijdrager

  Dank u wel mijnheer Peeters, voor uw bericht met daarin de link. Dit lijkt – voorlopig – behoorlijk concreet.

  #84092
  Megat
  Bijdrager

  Dank je wel Sunnylover, voor de moeite die je voor mij hebt willen doen.
  Eerlijk gezegd heb ik een beetje moeite met het taalgebruik in die artikelen. Ik zou oprecht niet weten wat er in gewoon nederlands nou precies in het door u aangehaalde artikel staat.
  Eigenlijk ben ik wel benieuwd naar ervaringen van anderen die hun zonneset voor 20-6-13 gefactureerd kregen. Destijds schaften wij collectief panelen aan op het bedrijf. Voor wat de restitutie van de BTW betreft, is het beeld wisselend. Er zijn zowel collegas die de BTW terug kregen als die ‘0’ op het rekest kregen. Er lijkt enigszins sprake te zijn een verschil in uitleg door de verschillende belastinginspecteurs.

  Groet
  Megat

  #84085
  Megat
  Bijdrager

  Dag Sunnylover,
  Dank voor je reactie.
  De factuurdatum van onze zonneset is 19-6-2013. Mijn verzoek om teruggave van de BTW werd door de belastingdienst afgewezen. Het argument was de factuurdatum die – inderdaad 1 dag – voor 20-6-2023 lag.
  Ik vond dit wel wat zuur, maar ja, regels zijn regels. Mijn vraag is nu of er per 7-7-2017 in de regels iets zodanig gewijzigd is waardoor ik er – ook in de ogen van de belastingdienst – gewoon recht op heb.

  Groet
  Megat

  #78707
  Megat
  Bijdrager

  Ik sluit mij graag aan bij de posting van ‘akoutrik’ voor wat de lucht/water warmtepompen betreft, eventueel in combinatie met en aangesloten op de CV ketel.
  Enkele bekendere merken behalve Nefit zijn : Elga, Mitsubishi of Daikin.
  Ik ben over onze Nefit ketel zeer te spreken, maar van een installateur hoorde ik, dat bij eventuele uitval van de warmtepomp, de ketel ook niet meer werkt en dat is nou juist wat ik persé niet zou willen. Ze moeten in mijn beleving juist ook onafhankelijk van elkaar kunnen werken.
  Ik meen dat er weinig objectieve informatie over deze installaties beschikbaar is, terwijl er momenteel wel een mogelijk heid is om er een subsidie op te krijgen.
  Zouden ze in de praktijk tegen vallen ?

  #72151
  Megat
  Bijdrager

  @RonS
  Er wordt wel eens gezegd ” Als je met een vinger naar iemand anders wijst, zijn er vier die naar jezelf wijzen”.
  Het vermogen – in Watt PIEK, what’s in a name – van panelen wordt opgegeven bij een gunstige hellingshoek en opstellingsrichting. In de rekenprogramma’s had je dit zelf kunnen corrigeren voor jouw situatie. Op het Internet had je zelfs de gemiddelde jaarlijkse zoninstraling voor jouw locatie op kunnen zoeken.
  Elke producent van omvormers levert volgens mij de specificaties aan van zijn omvormer. Als je er dan na plaatsing pas achterkomt dat er geen mogelijkheid tot monitoring op zit, ben je rijkelijk laat.
  Veel installateurs geven aan welk – merk en type – montagesysteem wordt toegepast, waarna je eenvoudig op kunt zoeken wat het voor middelen zijn. Als dit bij jou niet zo was, had dit een reden mogen zijn om je nader te informeren.
  Het Internet staat werkelijk bol van de informatie over zonnesystemen. Nu hier piepen lost niets op. Als er al iemand gefaald heeft, ben jij het in mijn beleving zelf.
  Laat het een – misschien dure – les zijn om je bij een volgende aanschaf eerst in de materie te verdiepen.

  Megat

  #72017
  Megat
  Bijdrager

  Beste Ron,
  Je schrijft :”Ik wil hiermee waarschuwen dat de verkopers alleen maar graag verkopen, en geen werkelijke cijfers geven maar fictieve nummertjes die amper tot niet de werkelijkheid benaderen”.
  Daarmee scheer je alle leveranciers over één kam en dat lijkt me niet overeenkomen met de werkelijkheid.
  In mijn geval leverden de panelen in de tijd dat ik ze heb, meer dan in de offerte staat. Ook is het zo dat ze bij benadering produceren wat ik zelf berekend had op basis van informatie die ik van het Internet haalde. Als je de technische gegevens hebt en de situering van de panelen kent, kun je volgens mij zelf berekenen wat de opbrengst bij benadering gaat zijn.
  Ik weet niet of het toegestaan is door het forumbeheer om de naam te noemen van het bedrijf waar jij voor waarschuwt.

  #72015
  Megat
  Bijdrager

  Het lijkt net of je zelf geen onderzoek hebt gedaan naar de te verwachten opbrengst, voordat je de offerte van je installateur accepteerde.

  #72013
  Megat
  Bijdrager

  @ montyr,
  Ik denk de vraag van de mentor ook te begrijpen, daarom begon ik alvast op te sommen.

  Wat bedoel je als je mijn fiets een “terminator” noemt. Ik ben geen filmkijkers of gamespeler en de letterlijke vertaling zul je waarschijnlijk niet bedoelen.

  De actieradius van mijn Flyer is maar net wat je wilt horen. Mijn fiets heeft een 15Ah batterij.
  Het maximale wat ik gehaald heb op één acculading is 165 km. Het minimale 92km.
  Er zijn een aantal factoren die een meer of minder grote invloed op het verbruik hebben.
  – Gewenste ondersteuning, eco,normaal of hoog.
  – Gewicht van alles wat alleen het gewicht van de kale fiets overstijgt.
  – Bandenspanning. Bij Flyer 6 Bar.
  – Houding op de fiets in verband met de winddruk op het frontale oppervlak.Dus zoals op een omafiets of als op een racefiets.
  – De omgeving. Is het op de Wadden, de Tweede Maasvlakte of door de bossen.
  – De gewenste snelheid. Hard rijden kost veel energie vanwege de luchtweerstand.
  – Het landschap. Is het heuvelachtig of vlak. In mijn geval vlak.
  – De temperatuur. Koude drukt de capaciteit aanzienlijk.
  – Korte ritjes in de stad of toertochten. Wegrijden vanuit stilstand kost veel energie. In mijn geval toeren.
  – Schakelbereidheid. Steeds in een gunstige versnelling rijden spaart energie, vooral bij wegrijden.
  Om al deze redenen is het algemeen bepalen van de actieradius lastig.

  Voor het vinden van (auto)laadpalen zijn best wel wat bronnen te vinden. Zoals ik in mijn vorige posting schreef, blijven er dan nog veel situaties voor waarbij het laden niet lukt.

  #72002
  Megat
  Bijdrager

  Beste allemaal,
  De vraagstelling is mij niet helemaal duidelijk.
  Wat wilt u weten over het laden ?
  Over wat wordt mijn tevredenheid gevraagd ? Zijn dat de laadmogelijkheden thuis en in het openbaar. Zijn dat de prijzen van laden in het openbaar. Is dat de beschikbaarheid van openbare laadpunten.
  Is er voldoende keus in elektrische voertuigen? Is er makkelijk toegankelijke informatie over elektrisch vervoer?
  Persoonlijk heb ik sinds een paar maanden een fiets met elektrische ondersteuning. Het betreft een Flyer T8. Dankzij een relatief ruim bemeten accu, heb ik een zodanige actieradius dat ik met thuis opladen kan volstaan. Hij bevalt mij zodanig, dat ik spijt heb niet jaren eerder tot aanschaf te hebben besloten.
  Ik overweeg de aanschaf van een volledig elektrische auto, omdat ik sinds mijn pensionering overwegend korte ritjes maak en met een kleine auto in de mobiliteitsbehoeft denk te kunnen voorzien. Ik denk aan bijvoorbeeld een Citroën C Zero.
  Ik schrik nog wat terug vanwege de hoge aanschafprijs, lage restwaarde en de onduidelijkheden over het wel of niet kunnen laden bij openbare laadpunten. Ik doel dan op : laadpaal onvindbaar ; laadpaal bezet ; parkeerplek bij laadpaal bezet terwijl er niet geladen wordt ; laadpaal in storing ; laadkabel of auto wordt niet geaccepteerd door de paal.

  #62715
  Megat
  Bijdrager

  @ sunnylover

  Je zegt dat zowel overheid als Enexis liegt, terwijl je alleen een voorbeeld geeft van Enexis, wat hier niet controleerbaar is.
  Stel dat het exact is zoals jij schrijft. Zou het misschien zo kunnen zijn dat de Enexis medewerker naar beste weten heeft geantwoord, terwijl het misschien feitelijk niet voor de volle 100% klopt? Ik ken niet veel mensen die onfeilbaar zijn en dus alles tot in detail weten.
  Wat jij in mijn ogen doet, is bij herhaling kwade opzet suggereren bij overheid en netbeheerders en dat vind ik kwalijk.

  In mijn beleving pik jij uit de diverse publicaties alleen die situaties, die jou goed uitkomen. Ik heb denk ik van jou nog geen enkel positief bericht gelezen over de slimme meter, terwijl er die waarschijnlijk toch ook zullen zijn.

  Groet
  Megat

  #62712
  Megat
  Bijdrager

  @sunnylover,
  Als het verbruik van de meter nou niet geregistreerd wordt, wie betaald de benodigde energie voor de meter dan ? Toch ook de verbruiker verwacht ik, maar dan verdisconteert bij andere posten.

  Citaat uit de door jou genoemde DSRM, zoal ik hem op Wikipedia vind.

  Netbeheerders en energieleveranciers mogen meetgegevens alléén in de volgende gevallen gebruiken:
  één maal per jaar voor de jaarafrekening
  zes maal per jaar voor de tweemaandelijkse energie-overzichten
  indien de consument verhuist
  indien de consument overstapt naar een andere energieleverancier
  indien de netbeheerder noodzakelijk beheer aan het energienet uitvoert.
  De energieleverancier mag de meetgegevens alleen dán vaker uitlezen, indien de eindgebruiker daarvoor expliciet toestemming heeft gegeven.

  het feit dat hij vaker dan zes maal per jaar uitgelezen KAN worden, wil niet zeggen dat dit ook gebeurd. Zoals hierboven geciteerd, mag het zonder expliciete toestemming van de gebruiker niet vaker dan zes maal per jaar.

  Je posting lijkt mij een beetje stemmingmakerij

  Groet
  Megat

  #62491
  Megat
  Bijdrager

  @ Gerrit nijboer
  Vreemd Gerrit.
  Volgens ” energievergelijker” is de prijs voor gas zowel bij Greenchoice als Qurrent exact hetzelfde namelijk 55,68 cent.

  #62479
  Megat
  Bijdrager

  @sunnylover
  Greenchoice vergoed het dubbele bedrag dan het door jou genoemde Qurrent, mits men een slimme meter heeft en het Max van 1000 kWh per jaar niet overschrijd. Naar mijn mening had je er dit voor de volledigheid bij moeten zetten.
  Ook ik werk niet bij Greenchoice, maar ben er – om meerdere redenen- wel klant.

  #62477
  Megat
  Bijdrager

  @ sunnylover,
  Jammer dat je zo selectief bent met je informatie

  #62468
  Megat
  Bijdrager

  @ sunnylover,

  Onvolledige informatie volgens mij.
  Greenchoice vergoed hetzelfde bedrag voor teruglevering als de koop van stroom tot een Max van 1000kW per jaar.
  Zie http://www.greenchoice.nl/thuis/zelf-opwekken/met-zon/terugleververgoeding. Margeregeling

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 61)