Onderstaand hebben we interessante links voor u opgezocht. Klik op de naam van de website om naar de pagina te gaan.

Voor sommige productie-installaties zijn gemeentelijke of provinciale subsidies mogelijk. Dit kan per gemeente of regio verschillen. Kijk hiervoor op de energiesubsidiewijzer.

energie-manager-online-logo

Energiemanager Online helpt je graag om minder energie te gebruiken. Dat is goed voor het milieu èn goed voor je portemonnee. We geven direct feedback op je energieverbruik en geven gerichte tips voor het terugdringen van je energieverbruik en –kosten. Het gebruik van Energiemanager Online is gratis.

Een energieverbruiksmanager geeft inzicht in uw energieverbruik en kan u helpen met het besparen op uw energierekening. U vindt op energieverbruiksmanagers.nl een onafhankelijke vergelijking van alle energieverbruiksmanagers en hun diensten. Zo wordt kiezen makkelijker.

Holland Solar is de brancheorganisatie van Nederlandse experts in zonne-energie met circa 130 leden, waaronder leveranciers, fabrikanten, installateurs, adviseurs en architecten. We zijn aangesloten bij de stichting DE (Duurzame Energie) Koepel.

Klimaatmonitor

Het klimaat verandert. De temperatuur stijgt, in Nederland en omstreken nog sneller dan gemiddeld in de wereld. Hoe werkt klimaatverandering en wat betekent dit in de praktijk voor ons? Hoe kunnen we extreme klimaatverandering voorkomen en ons tegelijk aanpassen aan onvermijdelijke gevolgen? De antwoorden op deze vragen vereisen lokale en regionale kennis en afwegingen. Dit kennisportaal biedt toegang tot diverse instrumenten. Met deze instrumenten kunnen lokale en regionale beleidsmakers mogelijke keuzes verkennen en onderbouwen. Ook kunnen zij de resultaten van hun keuzes volgen en kennis uitwisselen met duizenden collega’s in het land.

mijn-energie-inzicht-nl-logo

Energie besparen begint vaak bij inzicht in je gas- en elektriciteitsverbruik. MijnEnergieInzicht geeft je dat inzicht. Online, per uur, dag, week, maand en jaar. Het enige wat je nodig hebt, is een slimme meter. Ontdek het zelf.

rvo-logo

Hoe regel je vergunningen, financiering en plaatsing van een bioenergie-installatie? Of een windmolen? Met kennis, netwerken, financiering, en innovatie ondersteunen we nu bij duurzame energie-oplossingen in de praktijk. Zo komen er zonnepanelen op huizen. Agrariërs plaatsen bio energie-installaties. En er komen windmolens op land en op zee. Hiermee dragen we bij aan het aandeel duurzame energie in 2020 op 16 procent te krijgen.

De schoonste / goedkoopste energie is de energie die we niet verbruiken. Om goed in beeld te krijgen waar de besparingskansen liggen is helder inzicht in energie heel belangrijk. Wij maken het voor u heel gemakkelijk, het enige vereiste is een slimme meter!

Sonnenertrag-eu-logo

Sonnenertrag.eu is voor iedereen een kosteloze, over partijen en onafhankelijk databank met opbrengsten voor PV installaties. Deze werd begin 2006 gestart door Lothar Beer en is sindsdien waarschijnlijk tot de wereldwijd grootste databank met PV opbrengsten uitgegroeid. En dit alles zonder enige commerciële bedoeling en zoals eerder reeds gemeld, volledig kosteloos voor de gebruiker.

zonnebesparing-nl-logo

Zonnebesparing.nl betreft een onafhankelijke en gratis rekentool om de werkelijke kosten en opbrengsten van een zonne-installatie door te rekenen. De berekeningen zijn inzichtelijk, en kunnen heel voorzichtig of juist optimistisch ingesteld worden. Het geeft op die manier ook tips waar aan te denken bij de aanschaf.

Hebt u een interessante link die er niet tussen staat? Laat ons dit weten door het contactformulier in te vullen.

  • Was deze pagina nuttig?
  • ja   nee
Deel deze pagina: