Als u zonnepanelen plaatst en uw eigen energie gaat opwekken dan meldt u dit bij de netbeheerder. Maar waarom is dit zo belangrijk?
energieleveren-nl

Waarom aanmelden?

De netbeheerder zorgt voor een stabiele energievoorziening. Steeds meer huishoudens en bedrijven wekken hun eigen energie op met bijvoorbeeld zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben direct invloed op de stabiliteit van het elektriciteitsnet. Het is daarom voor u en de netbeheerder van belang om te weten wat het piekvermogen (Wp) van de zonnepanelen is. Op deze manier kunnen vervelende storingen worden voorkomen, zodat u probleemloos energie kunt blijven gebruiken en terugleveren aan ons elektriciteitsnet. Bovendien is het in Nederland verplicht om de zonnepanelen aan te melden bij de netbeheerder (Netcode art. 2.1.5.1).

Hoe kan ik mijn zonnepanelen aanmelden?

U kunt de zonnepanelen aanmelden via energieleveren.nl. Deze website is een gezamenlijk initiatief van alle netbeheerders. Wij geven de melding door aan uw energieleverancier en u ontvangt informatie over de geschiktheid van uw meter. Als u een installateur van zonnepanelen bent of een woningstichting in het netwerkgebied van Enexis, dan kunt u uw klanten ook via deze lijst aanmelden. Deze volledig ingevulde lijst stuurt u vervolgens per e-mail naar ons toe.

Geplaatste zonnepanelen in Enexis-gebied

Sinds 2008 is het aantal geplaatste zonnepanelen in het netwerkgebied van Enexis flink gestegen en de verwachting is dat het einde nog lang niet in zicht is. En gelukkig maar, want alleen op deze manier kunnen we de energietransitie realiseren. Om u op de hoogte te houden van de groei van zonne-energie in het netwerkgebied van Enexis delen wij deze informatie met u. Alle cijfers op deze pagina hebben betrekking op aansluitingen tot en met 3×80 ampère binnen het netwerkgebied van Enexis.

Geplaatst vermogen in netwerkgebied Enexis

Vermogen Zon in Kilowatt in 2017 (KW)

Totaal vermogen: 66.315 KW

Totaal vermogen Zon in Megawatt per jaar (MW)

Totaal vermogen: 759.654 KW

Geplaatst vermogen per provincie in 2017

Totaal vermogen per provincie (Wp)

Vermogen per 10.000 inwoners (Wp)

Gemiddel vermogen per PV-installatie (Wp)

Geplaatst vermogen per provincie totaal

Totaal vermogen per provincie (MW)

Vermogen per 10.000 inwoners (Wp)

Gemiddel vermogen per PV-installatie (Wp)

  • Was deze pagina nuttig?
  • ja   nee
Deel deze pagina: