energieleveren-nl
Het aanmelden van uw zonnepanelen bij de netbeheerder is noodzakelijk. Toch weten veel mensen niet dat dit moet. Het aanmelden van uw zonnepanelen kunt u zelf doen of laten doen door de installateur. Waarom is het aanmelden van de zonnepanelen belangrijk?

Waarom zonnepanelen aanmelden?

De netbeheerder is verantwoordelijk voor een stabiele energievoorziening. Steeds meer huishoudens en bedrijven plaatsen zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben direct invloed op de stabiliteit van het elektriciteitsnet. Om te kunnen garanderen dat u probleemloos energie kunt blijven opwekken, terugleveren en gebruiken is de aanmelding belangrijk. Zo worden vervelende storingen voorkomen. Het aanmelden van uw zonnepanelen bij uw netbeheerder is verplicht (Netcode artikel 2.1.5.1.)

Hoe kan ik mijn zonnepanelen aanmelden?

Uw zonnepanelen kunt u eenvoudig aanmelden via Energieleveren.nl. Deze website is speciaal opgericht om alle opwekinstallaties in Nederland te registreren. De website is een initiatief van alle netbeheerders en Netbeheer Nederland.

Aantal sets zonnepanelen in Enexis gebied

Op 1 januari 2018 waren er ruim 220.000 sets zonnepanelen door consumenten geplaatst in het netwerkgebied van Enexis. Dit levert een gezamenlijk vermogen van 900 MWp. Goed voor het energieverbruik van 250.000 huishoudens.

Alle gegevens uit dit artikel hebben betrekking op kleinverbruikersaansluitingen (t/m 3*80) in het netwerkgebied van Enexis Netbeheer.

  • Was deze pagina nuttig?
  • ja   nee
Deel deze pagina: