energieleveren-nl
Het aanmelden van uw zonnepanelen bij de netbeheerder is noodzakelijk. Toch weten veel mensen niet dat dit moet. Het aanmelden van uw zonnepanelen kunt u zelf doen of laten doen door de installateur.

Enexis Netbeheer is verantwoordelijk voor een stabiele energievoorziening in Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Drenthe en Groningen. Iedereen wil graag onbezorgd televisie kijken of een kopje koffie kunnen zetten. Enexis Netbeheer is dagelijks bezig met de onderhoud en uitbreiding van haar netwerk, zodat u onbezorgd elektriciteit kan blijven gebruiken, maar ook terugleveren.

Waarom zonnepanelen aanmelden?

Om ook in de toekomst een stabiel elektriciteitsnetwerk te kunnen garanderen is het noodzakelijk dat (het vermogen van de) zonnepanelen gemeld wordt bij de netbeheer. Deze gegevens worden bijgehouden in het Productie Installatie Register (PIR). Met de gegevens kan de netbeheer bijhouden waar eventueel uitbreidingen of onderhoud aan het elektriciteitsnetwerk noodzakelijk zijn.

Meldingsplicht bij de netbeheerder

Het aanmelden van uw zonnepanelen bij de netbeheerder is verplicht. U kunt dit nalezen in de Netcode artikel 2.1.5.1. Lees de privacyverklaring van Enexis Netbeheer om te lezen hoe zij omgaan met de gegevens van uw zonnepanelen. U kunt u zonnepanelen aanmelden via Energieleveren.nl

Het aantal zonnepanelen dat door consumenten en bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting worden geplaatst loopt hard op. Tot 1 juni 2018 werden er 250.000 sets zonnepanelen in het netwerkgebied van Enexis geplaatst. Deze sets hebben een gezamenlijk vermogen van 1 GWp. Dit is goed voor het gemiddelde elektriciteitsverbruik van 275.000 Nederlandse huishoudens.

Info: Alle gegevens uit dit artikel hebben betrekking op kleinverbruikersaansluitingen (t/m 3*80) in het netwerkgebied van Enexis Netbeheer.

  • Was deze pagina nuttig?
  • ja   nee
Deel deze pagina: