De duurzaamheidslening is een rentevaste geldlening voor woningeigenaren die duurzaam willen investeren in hun woning, maar geen eigen kapitaal hebben. De lening kan gebruikt worden voor de aanschaf van zonnepanelen, een warmtepomp of het nemen van isolatiemaatregelen. Gemeenten en provincies zijn voor de geldlening een samenwerking aangegaan met Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Duurzaamheidslening

Waar kan je een duurzaamheidslening voor aanvragen?

Een duurzaamheidslening kan je aanvragen voor het aanschaffen van een warmtepomp of zonnepanelen. Ook kun je de geldlening gebruiken voor isolatiemaatregelen aan de woning, zoals bijvoorbeeld gevelisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. De gemeente bepaalt uiteindelijk welke maatregelen in aanmerking komen.

Hoeveel geld kan je lenen?

Je kunt maximaal € 25.000,- lenen. Het te lenen bedrag is minimaal € 2500,-.

Regels en voorwaarden

De looptijd van de geldlening bedraagt 10 jaar als het bedrag niet hoger is dan € 7500,- en 15 jaar voor grotere bedragen tot € 25.000,-. De rente is gebaseerd op het vaste rentetarief van de SVn met daarop 3% korting voor de gehele looptijd van de geldlening. Je kunt de geldlening op elk gewenst moment boetevrij aflossen en er worden geen kosten in rekening gebracht voor het afsluiten van de lening. Negatieve BKR-registraties komen niet in aanmerking voor deze lening.

Actuele rentestand

De gemeente bepaalt of je in aanmerking komt voor de duurzaamheidslening op basis van de volgende voorwaarden: de doelgroep, de hoofdsom van de lening, in aanmerking komende energiebesparende maatregelen en de definitie van het woonsegment.

Alle voorwaarden

Duurzaamheidslening aanvragen

Je vraagt een toewijzing voor de duurzaamheidslening aan bij je gemeente. Met de toewijzing kan je vervolgens een geldlening aanvragen bij Stimuleringsfonds Volkshuisvesting.

Contact met je gemeente

geldlening
  • Jouw feedback
  • 1   0

Andere bekeken ook

Zonnepanelen installeren

Subsidies