SEEH subsidie
De SEEH subsidie is een subsidie voor energiebesparende isolatiemaatregelen aan bestaande koopwoningen. Vanaf 2 september 2019 kunnen eigenaren en bewoners van een bestaande koopwoning deze subsidie aanvragen. De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis is een regeling van het ministerie van Economische Zaken.

Het kabinet heeft in het Klimaatakkoord als doel gesteld dat de CO2-uitstoot in 2030 met 49 procent moet zijn afgenomen ten opzichte van 1990. Vanuit het Urgenda-vonnis moet dit in 2020 al 25 procent zijn. In de uitspraak is mede opgenomen dat het kabinet eigenaren en bewoners van een bestaande koopwoning financieel moet stimuleren om de woning te kunnen isoleren.

De SEEH subsidie is een subsidieregeling voor woningeigenaren én bewoners die energiebesparende maatregelen treffen aan hun woning. De subsidie is ook beschikbaar voor Vereniging Van Eigenaren.

De SEEH subsidie heropent 2 september 2019 en loopt tot 1 januari 2021. Het beschikbare budget in 2020 is 84 miljoen euro.

De Subsidie Energie Besparing Eigen Huis kan aangevraagd worden via de website van RVO. Meer informatie over deze subsidieregeling is te vinden op de website van RVO.

  • Nuttige pagina?
  • 7   1
Deel deze pagina..